Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2019/1

Vykročte s Apetitem do nového roku s optimismem a nadšením. Jakým směrem zamíří česká i světová gastronomie, předpovídají v lednovém čísle osobnosti české kulinární scény. Než ale přivítáme rok 2019, je třeba rozloučit se s rokem minulým. Pokud se chystáte slavit silvestr v opravdu velkém stylu, nezapomeňte na šampaňské a kaviár. Vše, co jste kdy chtěli vědět o ústřicích a kaviáru, zjistíte v reportáži na s. 76. Navíc vás provedeme světem šumivých vín od metod výroby až po sklenice, v nichž se nejlépe servírují. Pořádný silvestrovský večírek si ale žádá hlavně spoustu dobrého jídla: ať svým hostům připravíte smažené sýrové jednohubky, vydatný, ale přitom lehký salát, neodolatelné špízy nebo chuťovky do ruky, počítejte raději s dvojnásobným množstvím, protože všichni si přijdou přidat.

Každodenní režim vám v roce 2019 pomůže od pondělí do pátku nastolit 5 hřejivých večeří, a kdyby na vás padl zimní splín dopřejte si „comfort food“ v podobě zapečených mističek z naší nové rubriky Provinilá potěšení.

Apetit, napsáno s chutí.

Upoutávky z Apetitu

Silvestr

Vyjeďte oslavit konec roku na horskou chatu a připravte jednoduchá jídla, která přijdou vhod, když se vrátíte prokřehlí zvenku i večer při oslavě. Užijte si dlouhou noc!

Učíme se od mistra

Podle starého zvyku se na Nový rok sluší jíst čočku, aby se nás držely celý rok peníze, a kousek z vepříka, aby nám štěstí neuteklo. Obojí najdete ve Škole vaření, kde vás šéfkuchař Pavel Býček naučí připravit čočku na kyselo, za kterou by se nemuseli stydět ani v grandhotelu.

Líná rána

Kdy jindy než o svátcích je čas a příležitost si trochu zalenošit – rozmazlete se luxusními snídaněmi do postele!

Hřešte zdravě

Vánoce jsou za námi, i ty poslední zbytky cukroví jsou snědené, když tu najednou přichází chuť na něco sladkého. Dobrá zpráva je, že mlsat se dá i zdravě!

Recepty z vydání

Smažení & fritování: Čočka na kyselo se smaženým vajíčkem a pražskou šunkou

Otevřeli jsme pro vás školu vaření, kterou na stránkách Apetitu vede skvělý šéfkuchař Pavel Býček...

Rajčatová polévka s pečenými paprikami

Polévka, která dokonale zahřeje, ať už ji necháte s kousky, nebo rozmixujete na hladký krém.

Řecký rýžový salát

Ideální na party i jako zdravý oběd do krabičky…...

Smažená mozzarella s pikantní omáčkou

Křupavým kouskům nikdo neodolá.

Tuňáková pěna

Rybičková pomazánka jinak! Pěna je lehká i díky tomu, že neobsahuje majonézu. Můžete ji podávat na chlebíčkách nebo...

Polévka s kurkumou a uzeným kuřetem

Hustá polévka, která připomíná jednodušší verzi indonéské soto ayam, vás postaví na nohy při únavě i...

Špagetová dýně zapečená se sýrem

Znáte špagetovou dýni? Ne? Tak to musíte rychle napravit. Je totiž báječná!

Těstoviny s karamelizovanou cibulí

Tahle večeře je sice skromná, ale ohromně lahodná!

Vepřový stroganoff

Hovězí stroganoff je klasika. Vepřová verze je méně náročná a trochu zelenější díky pórku.

Korejské hovězí s paprikami

Tenhle rychlý výlet do Asie budete s chutí podnikat zas a znova!

Rybí páj s květákovou kaší

Skvělý způsob, jak zkombinovat zeleninu a rybu v jednom jídle a moc se u toho nenadřít. Do základu můžete dát...

Vegetariánský pastýřský koláč s batátovou kaší

Netradiční pokličku můžete udělat ze všeho, co se dá pořádně rozmačkat – batáty, mrkev, dýně.....

Hovězí ragú s pivem Guinness a čedarovou kaší

Guláš a pivo je klasická a skvělá kombinace. A tak nás napadlo spojit to, co perfektně funguje na stole, rovnou...

Ananasový koláč s pekanovými ořechy

Sluníčkový dezert, který je tak snadný, že jej hravě vykouzlí i děti. Jen otevírání konzervy přenechte...

Pikantní spirálky

Na balení spirálek si dejte obzvláště záležet – jejich půvab spočívá v pečlivém stočení a v...

Tuňákové muffiny

Tyhle jednoduché muffiny si zamilujete nejen jako pohoštění, poslouží i jako skvělá svačina do školy nebo do...

Bramborové košíčky s vejcem

Jsou skvělé jako pohoštění, ale poslouží i jako snídaně, vhodná na vyproštění.

Houboví šneci

Klasické šneky ‚šunka–sýr‘ zná každý, my jsme tuhle kombinaci vyměnili za skvěle ochucené...

Boloňské špagety do ruky

Tohle je nejgeniálnější jednohubka, jakou můžete připravit. Navíc se do ní dají zužitkovat zbylé špagety...

Zářivá šťáva s kurkumou

Tahle vitaminová bomba vás ráno doslova postaví na nohy! Ideální, pokud se o vás zrovna pokouší chřipka, nebo...

Batáty dvou textur se slaninou a volským okem

Svátky skýtají skvělou možnost užít si ranní válení v peřinách... K dokonalosti chybí už jen vydatná...

Řepný chlebíček s kozím sýrem

Nebojte se experimentovat! Nahraďte dýňová semínka svou oblíbenou směsí oříšků. Můžete obměnit i...

Amarantová kaše s malinovou omáčkou

Lahodná kaše potěší nejen vaše bříško.

Chia pudink s čokoládou

Dezert bude skvělým zakončením lehkého oběda nebo také sytou snídaní, kterou si můžete připravit do lednice...

Malinové chia řezy

Máte po svátcích pocit, že se sladkostmi je třeba brzdit? Zapomeňte na něj! Tyto řezy jsou plné samých...

Banánový cheesecake

Takhle cheesecake ještě neznáte!

Veganská čokoládová buchta

Čokoláda + ořechy = slast!

Fitness kuličky

Zdravé a lahodné!

Pekanový koláč do misky

Ingredience vložíte do mixéru, krátce promixujete, a je to! Vážně nepřeháníme, příprava tohoto dezertu je...

Banánový (ne)koláč s čokoládou

Schovejte plechy a vytáhněte zapékací misky... Tuhle geniálně jednoduchou a bleskově hotovou dobrotu si zamilujete...

Zázračný mandlový koláč do misky

Magický? Kouzelný? Zázračný? Dlouho jsme nad názvem koláče váhali. Ale čím déle o tom přemýšlíme, tím...

Zmrzlinový pohár s opilou omáčkou

Zavzpomínejte na návštěvy cukráren v dětství a pojďte s námi na pohár! Máme pro vás domácí podobu...
REKLAMA

Přidat komentář