Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2019/1

Vykročte s Apetitem do nového roku s optimismem a nadšením. Jakým směrem zamíří česká i světová gastronomie, předpovídají v lednovém čísle osobnosti české kulinární scény. Než ale přivítáme rok 2019, je třeba rozloučit se s rokem minulým. Pokud se chystáte slavit silvestr v opravdu velkém stylu, nezapomeňte na šampaňské a kaviár. Vše, co jste kdy chtěli vědět o ústřicích a kaviáru, zjistíte v reportáži na s. 76. Navíc vás provedeme světem šumivých vín od metod výroby až po sklenice, v nichž se nejlépe servírují. Pořádný silvestrovský večírek si ale žádá hlavně spoustu dobrého jídla: ať svým hostům připravíte smažené sýrové jednohubky, vydatný, ale přitom lehký salát, neodolatelné špízy nebo chuťovky do ruky, počítejte raději s dvojnásobným množstvím, protože všichni si přijdou přidat.

Každodenní režim vám v roce 2019 pomůže od pondělí do pátku nastolit 5 hřejivých večeří, a kdyby na vás padl zimní splín dopřejte si „comfort food“ v podobě zapečených mističek z naší nové rubriky Provinilá potěšení.

Apetit, napsáno s chutí.

Upoutávky z Apetitu

Silvestr

Vyjeďte oslavit konec roku na horskou chatu a připravte jednoduchá jídla, která přijdou vhod, když se vrátíte prokřehlí zvenku i večer při oslavě. Užijte si dlouhou noc!

Učíme se od mistra

Podle starého zvyku se na Nový rok sluší jíst čočku, aby se nás držely celý rok peníze, a kousek z vepříka, aby nám štěstí neuteklo. Obojí najdete ve Škole vaření, kde vás šéfkuchař Pavel Býček naučí připravit čočku na kyselo, za kterou by se nemuseli stydět ani v grandhotelu.

Líná rána

Kdy jindy než o svátcích je čas a příležitost si trochu zalenošit – rozmazlete se luxusními snídaněmi do postele!

Hřešte zdravě

Vánoce jsou za námi, i ty poslední zbytky cukroví jsou snědené, když tu najednou přichází chuť na něco sladkého. Dobrá zpráva je, že mlsat se dá i zdravě!

Recepty z vydání

Smažení & fritování: Čočka na kyselo se smaženým vajíčkem a pražskou šunkou

Otevřeli jsme pro vás školu vaření, kterou na stránkách Apetitu vede skvělý šéfkuchař Pavel Býček...

Přidat komentář