Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2019/2

Za dveřmi je masopust a s ním i zabijačkové hody. Nemáte-li možnost ani chuť zpracovávat doma celé prase, v únorovém čísle Apetitu najdete recepty na zabijačkové pochoutky ze surovin, které si běžně koupíte v řeznictví. Pokud vepřovému příliš neholdujete, ale přesto byste si v chladném počasí dali rádi něco pořádného, vyzkoušejte jednu ze sytých polévek, která bohatě poslouží i jako hlavní chod. Další inspiraci pro vydatná jídla jsme našli u alpských horalů, protože polévka, špecle i toust jsou vždycky lepší se spoustou sýra!

Jestli už vás zima unavuje, zažeňte ji jedním z voňavých jídel oplývajících Tisícem a jednou chutí Orientu. Anebo se vrhněte do růžového opojení s pěti sladce zamilovanými dezerty.

Apetit, napsáno s chutí.

Upoutávky z Apetitu

Masopust

Škvarky, jelítka i vepřové koleno jako základ zabijačkových pochoutek, které zvládnete i v městské kuchyni.

Na otočku v kuchyni

V nové rubrice vám šéfredaktorka Lucka představí bleskové recepty, které ráda sama vaří. Tentokrát vás přesvědčí, že asijská kuchyně nemusí být vůbec komplikovaná ani přípravou, ani sháněním surovin.

Učíme se od mistra

V únorovém dílu našeho seriálu vás šéfkuchař Pavel Býček zasvětí do techniky pomalého pečení. Kuře s nádivkou z kořenové zeleniny v této úpravě je neobyčejně šťavnaté a křehké. 

Zamilované dezerty

Koláč s vůní růží, granátové pusinky, malinové suflé, jahodový kremeš a pohár s třešněmi a čokoládou můžete své lásce připravit nejen na svatého Valentýna. 

Recepty z vydání

Pečení: Pomalu pečené kuře, nádivka a nastavovaná kaše

Pravidelnou školu vaření vede na stránkách Apetitu skvělý šéfkuchař Pavel Býček. Každý měsíc vás učí...

Hustá kapustová polévka z údolí Aosty

Roztékající se sýr je lék na všechny neduhy světa. Užijte si jej třeba v této lahodné polévce.

Špecle se sýrem a trojí cibulkou

Pro opravdové milovníky cibule, kteří vědí, že je v ní spousta vitaminů a že jí nikdy není dost!

Toust à la tartiflette

Pokud máte rádi tradiční francouzské zapečené brambory tartiflette, ale nemáte času nazbyt, tohle je verze pro...

Letní závitky do misky

Tenhle salát můžete jíst zatepla i zastudena, takže je to skvělý kandidát na jídlo do krabičky. Zálivkou jej...

Jelítka zapékaná s bramborami a vejci

Pokud je pro vás jelítko příliš odvážná volba, použijte místo něj chorizo – nejlépe tu variantu,...

Škvarková pomazánka

Záleží jen na vás, jakou si vyberete: pomazánka s Moravankou je pikantní, s Kunovjankou jemná.

Pivní sekaná

Horkou sekanou s výpekem můžete jíst rovnou z misek lžící, když zchladne, dá se krájet a podávat jako...

Tvarohovo-pomerančové uzly ve skořicovém cukru

Přesvědčte se, že pomeranč a skořice spolu dokonale ladí!

Gulášová polévka

Přesnídávková klasika obstojí i jako oběd či večeře, zvlášť když ji doplníte pečivem.

Chowder s treskou

Polévka coby hlavní chod? Proč ne!

Variace na ukrajinský boršč

Boršč na Ukrajině podávají se škvarky, zkuste to taky!

Barmská kuřecí polévka s nudlemi

Barmská verze známé thajské polévky khao soi není tak náročná na suroviny a zaručeně zahřeje i zasytí.

Rajčatová polévka s plněnými těstovinami

4 v 1! Polévky představují v zimě skvělý způsob, jak se při jednom zahřát, nasytit, pochutnat si a doplnit...

Pohár s čokoládovou pěnou a černými třešněmi

Čím na Valentýna potěšit ty, které milujeme? Tento pohár je sázka na jistotu!

Koláč s panna cottou a limonádovým želé

3 v 1! Křehký koláč, jemná panna cotta a osvěžující želé spolu skvěle ladí.

Jahodový kremeš

Máte z léta spoustu sirupu? Teď je čas ho využít! Kremeši dodá krásnou růžovou barvu a vám připomene, že...

Mramorované minipavlovy

Lehounké sněhové pusinky můžete podávat jen tak, vyskládané ve skleněné míse nebo váze s širším hrdlem,...

Malinové suflé

Lehounké suflé, které do pokojného večera umí vnést drama – vyběhne, nebo ne? Vyběhne! A bude skvělé,...

Koláč s džemem a kokosem

Křehké těsto, ovoce a křupavá drobenka. Tenhle koláč si zamilujete! Můžete jej péct v různých tvarech: v...

Hrachová polévka s uzeným kolenem

Čím zahájit stylové masopustní menu? Samozřejmě lahodnou polévkou!
REKLAMA

Přidat komentář