Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2019/5

Ani jsme se nenadáli a už je tu květen a s ním i oslavy neuvěřitelných 15. narozenin Apetitu! Příroda stihla rozkvést do krásy a s ní i obálka nového vydání. Květnové číslo totiž zdobí nádherný něžný dort, vítěz naší narozeninové soutěže. Přečtete si, jak jsme ze 116 dortů vybírali ten nej a pusťte se s námi do pečení. Budete nadšeni! Na své si však pochopitelně přijdete i v případě, že cukrařině příliš neholdujete, protože jsme pro vás připravili nové recepty na oblíbené masové a bezmasé kuličky, Středomořím inspirované večeře nebo lahodné pokrmy s čerstvými sýry. Nechybí ani nápady, co připravit ze staršího pečiva, abyste mu vrátili jeho zašlou slávu. Zlatým hřebem je pak elegantní jarní menu, které přímo svádí k malé zahradní slavnosti.

Apetit, napsáno s chutí

Upoutávky z Apetitu

Koulely se, koulely…

Masové i bezmasé kuličky milují děti i dospělí a můžete je udělat na nekonečně mnoho způsobů!

Zahradní sezona začíná!

Na stolování v máji nejvíc milujeme, že můžeme prostřít rovnou na zahradě. Nejlepším doprovodem k lehkému jarnímu menu je totiž svěží vzduch a zpěv ptáků.

Čerstvé sýry

Hvězdou sezony jsou v květnu právě lehké sýry, kterých v tomto období bývala přirozeně hojnost.

Co se upeče, to se taky sní...

Co s pár dnů starým chlebem či pečivem, které vám už nechutná, ale ještě rozhodně není na vyhození? Dejte mu druhou šanci!

Recepty z vydání

Blanšírování: Chřest se spáleným máslem

Pravidelnou školu vaření vede na stránkách Apetitu skvělý šéfkuchař Pavel Býček. Každý měsíc vás učí...

Dort „Vzpomínka na italské léto“

Nádherný dort od Kristýny Šperkové zvítězil v pekařské soutěži a ozdobil obálku květnového čísla. Přesně o takovém...

Čokoládovo-karamelový dort se slanými arašídy

Druhé místo v pekařské soutěži obsadil dort Olgy Tsech. Na první pohled čekáte opravdu hutný a těžký...

Dort „Mangový sen“

Třetí příčku v pekařské soutěži obsadil dort Petry Sokolové. Je nadýchaný jako peříčko! Po nakrojení vaše srdce...

Řecká kuřecí polévka s citronem

Tahle řecká sváteční polévka je sytá a výživná díky těstovinám a vejcím, ale zároveň jí citron...

Naan pizza s mletým masem

Jednodušší už to být nemůže!

Salát Caesar s cizrnovými krutony

Superlehká večeře se špetkou inovace

Pstruh s chilli a hráškovým pyré

Nejlepší ryby jsou ty čerstvě vylovené, tak si místo mořské ryby (kterou samozřejmě můžete v receptu také...

Houbové koule s fazolemi a smetanovou omáčkou

Oblíbené kuličky můžete připravit i zcela bez masa! Zkuste vsadit třeba na fazole a žampiony.

Vegetariánské koule v rajčatové omáčce

Kuličky na všechny způsoby milují děti i dospělí! A pokud přidáte rajčatovou omáčku, úspěch je zaručen.

Masové koule & omáčka chimichurri

Bylinky, kam se podíváš! Přidali jsme je do samotných koulí, které jsme odlehčili mangoldem, a navíc z nich...

Asijské krůtí masové koule à la bánh mì

Doporučujeme koule udělat do zásoby, budete je tak mít vždycky po ruce a můžete je podávat jednou v bagetě a...

Žemlovka à la Benedikt

Zkusili jste už připravovat vejce Benedikt pro osm lidí najednou? S naším rychlopostupem to půjde samo!...

Opulentní smaženky

Jsou skvělé jako součást rodinného brunche, jako postelová snídaně pro obzvlášť líné víkendové ráno i...

Toskánská ribollita

Polévka s úctyhodnou historií – Florenťané tvrdí, že se u nich vaří už od středověku. V naší...

Slávky na pivu

Opravdová delikatesa, a navíc hotová raz dva! Tato úprava na světlém pivu je hutnější než francouzská...

Panýr se špenátem

Panýr se špenátem neboli saag paneer je variace na indický pokrm palak paneer sestávající z listové zeleniny (...

Pečené naříznuté brambory, bylinkové máslo a tvarohovo-cottagový dip

Pečené brambory jsou skvělé vždycky, ale naříznutí z nich udělá napůl křupavé lupínky. Díky sýru...

Placičky s cottagem, hráškem a šunkou

Placičky jsou dvojnásob vděčná záležitost: chutnají skoro každému a dají se do nich schovat i...

Čočkový salát s mrkvičkami a brynzou

Když zrovna neseženete dobrou brynzu, dejte si k tomuhle salátu fetu nebo opečený sýr haloumi.

Quiche s bylinkami a kozím sýrem

Je jenom na vás, jestli si koláč pokladete jemnějším čerstvým tvarohovitým kozím sýrem, anebo...

Těstoviny s brynzovou omáčkou a kuřetem s parmskou šunkou

Jestli je omáčka jemně hrudkovitá kvůli brynze, nebo parmazánu, jsme se v redakci neshodli. Že nám ale moc...

Chřestová polévka s krevetami

Lze ji podávat horkou i zastudena a dá se připravit i z mraženého chřestu.

Kuskus s haloumi a ztraceným vejcem

S baby chřestem nemusíte kromě odříznutí konečků nic dělat.

Hummus z černookých fazolí s chřestem a ředkvičkami

Chřestová sezona trvá u nás od dubna maximálně do června, aby si rostliny stihly odpočinout a nabrat síly na...

Jarní panzanella s chřestem

Tradiční verze italské panzanelly počítá se zralými rajčaty, jejichž šťáva se vsákne do opečeného chleba...

Hráškový krém se šunkou

Tahle polévka je sladká a jemná po hrášku, slaný chuťový tón zajistí šunka. Můžete ji vařit celý rok,...

Rebarborové bellini

Do koktejlu Bellini patří 1 díl ovoce na dva díly prosecca. V původním italském receptu se používají broskve...

Losos jako Wellington se šťouchanými bramborami

Do listového těsta můžete zabalit nejen klasicky hovězí maso, ale i pěkný kus ryby. Na rozdíl od hovězího...

Rebarborové skleničky s pistáciemi

Urodila se vám záplava rebarbory? Oslaďte ji a upečte! Úžasně ji to zjemní. Zázvor jí zase dodá překvapivý...

Polévka chili sin carne

Bezmasá polévková verze známého pokrmu texaské kuchyně chili con carne. Ve své domovině se stejně jako...

Tříbarevný trifle

Vyzkoušejte tříbarevný maxipohár! Vypadá božsky a docela pracně, ale ve skutečnosti jeho příprava nevyžaduje velké...

Banánovo-karamelový koláč

Hříšně dobrý kousek nebe!

Žemlovka s rebarborou a vanilkovým krémem

Na žemlovku potřebujete kromě staršího pečiva především tu nejrůžovější rebarboru, jakou seženete. Pak...

Pistáciovo-třešňový ‚bakewell‘ koláč

Bakewell tart patří k britské klasice: na křehké těsto tradičně přijde višňový džem, mandlová náplň a...

Sticky toffee pudding se zázvorem

Bábovičky i omáčku můžete udělat předem a pak je společně prohřát pod grilem.

Broskvovo-malinový krambl

Pohár Melba, který vytvořil slavný šéfkuchař Auguste Escoffier, obsahuje broskve, zmrzlinu a malinovou omáčku...
REKLAMA

Přidat komentář