Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2019/5

Ani jsme se nenadáli a už je tu květen a s ním i oslavy neuvěřitelných 15. narozenin Apetitu! Příroda stihla rozkvést do krásy a s ní i obálka nového vydání. Květnové číslo totiž zdobí nádherný něžný dort, vítěz naší narozeninové soutěže. Přečtete si, jak jsme ze 116 dortů vybírali ten nej a pusťte se s námi do pečení. Budete nadšeni! Na své si však pochopitelně přijdete i v případě, že cukrařině příliš neholdujete, protože jsme pro vás připravili nové recepty na oblíbené masové a bezmasé kuličky, Středomořím inspirované večeře nebo lahodné pokrmy s čerstvými sýry. Nechybí ani nápady, co připravit ze staršího pečiva, abyste mu vrátili jeho zašlou slávu. Zlatým hřebem je pak elegantní jarní menu, které přímo svádí k malé zahradní slavnosti.

Apetit, napsáno s chutí

Upoutávky z Apetitu

Koulely se, koulely…

Masové i bezmasé kuličky milují děti i dospělí a můžete je udělat na nekonečně mnoho způsobů!

Zahradní sezona začíná!

Na stolování v máji nejvíc milujeme, že můžeme prostřít rovnou na zahradě. Nejlepším doprovodem k lehkému jarnímu menu je totiž svěží vzduch a zpěv ptáků.

Čerstvé sýry

Hvězdou sezony jsou v květnu právě lehké sýry, kterých v tomto období bývala přirozeně hojnost.

Co se upeče, to se taky sní...

Co s pár dnů starým chlebem či pečivem, které vám už nechutná, ale ještě rozhodně není na vyhození? Dejte mu druhou šanci!

Recepty z vydání

Blanšírování: Chřest se spáleným máslem

Pravidelnou školu vaření vede na stránkách Apetitu skvělý šéfkuchař Pavel Býček. Každý měsíc vás učí...

Dort „Vzpomínka na italské léto“

Nádherný dort od Kristýny Šperkové zvítězil v pekařské soutěži a ozdobil obálku květnového čísla. Přesně o takovém...

Čokoládovo-karamelový dort se slanými arašídy

Druhé místo v pekařské soutěži obsadil dort Olgy Tsech. Na první pohled čekáte opravdu hutný a těžký...

Dort „Mangový sen“

Třetí příčku v pekařské soutěži obsadil dort Petry Sokolové. Je nadýchaný jako peříčko! Po nakrojení vaše srdce...

Řecká kuřecí polévka s citronem

Tahle řecká sváteční polévka je sytá a výživná díky těstovinám a vejcím, ale zároveň jí citron...

Naan pizza s mletým masem

Jednodušší už to být nemůže!

Salát Caesar s cizrnovými krutony

Superlehká večeře se špetkou inovace

Pstruh s chilli a hráškovým pyré

Nejlepší ryby jsou ty čerstvě vylovené, tak si místo mořské ryby (kterou samozřejmě můžete v receptu také...

Houbové koule s fazolemi a smetanovou omáčkou

Oblíbené kuličky můžete připravit i zcela bez masa! Zkuste vsadit třeba na fazole a žampiony.

Vegetariánské koule v rajčatové omáčce

Kuličky na všechny způsoby milují děti i dospělí! A pokud přidáte rajčatovou omáčku, úspěch je zaručen.

Masové koule & omáčka chimichurri

Bylinky, kam se podíváš! Přidali jsme je do samotných koulí, které jsme odlehčili mangoldem, a navíc z nich...

Asijské krůtí masové koule à la bánh mì

Doporučujeme koule udělat do zásoby, budete je tak mít vždycky po ruce a můžete je podávat jednou v bagetě a...

Žemlovka à la Benedikt

Zkusili jste už připravovat vejce Benedikt pro osm lidí najednou? S naším rychlopostupem to půjde samo!...

Opulentní smaženky

Jsou skvělé jako součást rodinného brunche, jako postelová snídaně pro obzvlášť líné víkendové ráno i...

Toskánská ribollita

Polévka s úctyhodnou historií – Florenťané tvrdí, že se u nich vaří už od středověku. V naší...

Slávky na pivu

Opravdová delikatesa, a navíc hotová raz dva! Tato úprava na světlém pivu je hutnější než francouzská...

Panýr se špenátem

Panýr se špenátem neboli saag paneer je variace na indický pokrm palak paneer sestávající z listové zeleniny (...

Pečené naříznuté brambory, bylinkové máslo a tvarohovo-cottagový dip

Pečené brambory jsou skvělé vždycky, ale naříznutí z nich udělá napůl křupavé lupínky. Díky sýru...

Placičky s cottagem, hráškem a šunkou

Placičky jsou dvojnásob vděčná záležitost: chutnají skoro každému a dají se do nich schovat i...

Čočkový salát s mrkvičkami a brynzou

Když zrovna neseženete dobrou brynzu, dejte si k tomuhle salátu fetu nebo opečený sýr haloumi.

Quiche s bylinkami a kozím sýrem

Je jenom na vás, jestli si koláč pokladete jemnějším čerstvým tvarohovitým kozím sýrem, anebo...

Těstoviny s brynzovou omáčkou a kuřetem s parmskou šunkou

Jestli je omáčka jemně hrudkovitá kvůli brynze, nebo parmazánu, jsme se v redakci neshodli. Že nám ale moc...

Chřestová polévka s krevetami

Lze ji podávat horkou i zastudena a dá se připravit i z mraženého chřestu.

Kuskus s haloumi a ztraceným vejcem

S baby chřestem nemusíte kromě odříznutí konečků nic dělat.

Hummus z černookých fazolí s chřestem a ředkvičkami

Chřestová sezona trvá u nás od dubna maximálně do června, aby si rostliny stihly odpočinout a nabrat síly na...

Jarní panzanella s chřestem

Tradiční verze italské panzanelly počítá se zralými rajčaty, jejichž šťáva se vsákne do opečeného chleba...

Hráškový krém se šunkou

Tahle polévka je sladká a jemná po hrášku, slaný chuťový tón zajistí šunka. Můžete ji vařit celý rok,...

Rebarborové bellini

Do koktejlu Bellini patří 1 díl ovoce na dva díly prosecca. V původním italském receptu se používají broskve...

Losos jako Wellington se šťouchanými bramborami

Do listového těsta můžete zabalit nejen klasicky hovězí maso, ale i pěkný kus ryby. Na rozdíl od hovězího...

Rebarborové skleničky s pistáciemi

Urodila se vám záplava rebarbory? Oslaďte ji a upečte! Úžasně ji to zjemní. Zázvor jí zase dodá překvapivý...
REKLAMA

Přidat komentář