Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2019/6

Ideální parťák na začátek léta? Červnový Apetit! Najdete v něm spoustu nových nápadů, triků a tipů, jak si co nejlahodněji zpříjemnit slunné dny. Čekají vás bleskové večeře, které vám umožní trávit více času venku s rodinou, neodolatelné jahodové dezerty, jimiž si dokonale osladíte život, nedělní menu s nádechem nostalgie, masa v opulentní úpravě či hned 4 recepty na exotický tabouleh vonící bylinkami. Zlatým hřebem je ovšem čajový dýchánek jako z říše divů. Propadněte se s Alenkou do světa fantazie! Nechybí ani velký průvodce 9. ročníkem Apetit pikniku, který se koná už 15. 6. opět v pražské Grébovce. Už se nemůžeme dočkat, až se tam potkáme. Těšíme se na vás!

Apetit, napsáno s chutí.

Upoutávky z Apetitu

Voňavé krásky

Omamně voní, báječně chutnají, úchvatně vypadají a dá se s nimi kouzlit na tisíc způsobů. Využijte sladkou úrodu do poslední jahody! 

Oběd s vůní nostalgie

Zveme vás na noblesní oběd z rodinného receptáře – ochutnejte s námi vepřovou pečínku s babiččinými karlovarskými knedlíky, galetku, kterou dělala teta, co v mládí utekla do Francie, i lahodný ibiškovo-mátový čaj, který voní jako vzpomínky z poslední dovolené. 

Tabouleh 4x jinak

Nechali jsme se inspirovat tradičním blízkovýchodním salátem plným bylinek a připravili pro vás jeho neotřelé varianty. Nezapomněli jsme však ani na klasiku, protože tabouleh plný petrželky by ve vašem letním repertoáru neměl chybět! 

Alenka v říši divů

Přijďte na slavnost, kde se podávají růžové obláčky, dortíky mají ciferník a karty možná i oživnou a kde se šetřilo pepřem, ale ne cukrem. V každém případě tyhle dobroty přímo volají: sněz mě! Uspořádejte dětem dýchánek ve stylu Alenky a propadněte se králičí dírou do světa fantazie! 

Recepty z vydání

Grilování: Lilek na grilu s houbami a omáčkou z podmáslí

Pravidelnou školu vaření vede na stránkách Apetitu šéfkuchař Pavel Býček. Každý měsíc vás učí jednu ze...

Mrkvová polévka s rýží

Rodinné jídlo jedna báseň: jemná polévka potěší všechny od předškoláků až po babičky a dědečky.

Slaný koláč s kuřecím masem a sýrem brie

Zeleninu v koláči můžete různě obměňovat, hodí se například mražený hrášek nebo špenát či mangold,...

Treska v rajčatové omáčce s fazolovými lusky

Překvapivá a překvapivě návyková kombinace chutí

Noky s hráškem, mátou a mandlemi

Stejně skvělá jako k bramborovým nokům bude mátovo-hrášková omáčka i k nokům z ricotty nebo k novým...

Domácí špagety se sugem

Domácí či kvalitní kupované chlazené těstoviny nepotřebují složité kombinace. Co takhle jednoduchá...

Petrželkové stracci s uzeným kuřetem, kapary a česnekovým olejem

Když použijete kupované těstoviny (klidně špenátové), jídlo bude rázem velmi snadné. Petrželkou na...

Špagety s drceným hráškem a šunkou

Hrášek plus šunka – a taky smetana – ladí nejen v polévce! Mražený hrášek je sázka na jistotu,...

Tagliatelle s fenyklem, uzeným pstruhem a zakysanou smetanou

Představujeme vám novou kombinaci chutí ve spojení s těstovinami. Pokud neseženete uzeného pstruha, sáhněte...

Salát s jahodami, fetou a mangovým dresinkem

Kombinací salátu s jahodami existuje nespočet. Tentokrát jsme sladké šťavnaté plody doplnili křupavými...

Medovo-jahodové muffiny

Čerstvé ovoce, domácí džem, med a vanilka tvoří domáckou sladkou harmonii, kterou ještě vylepší...

Pohár s jahodovým sorbetem a bezinkovou šlehačkou

Jahody a bezinky! Napadá vás voňavější spojení?

Podmáslové sendviče s opilou šlehačkou a jahodami

Ideální finále nedělního oběda – korpusy si připravíte v předstihu, stejně tak krém i jahody, a než...

Jahodový koláč s kokosovým pudinkem

Jahody jsou nejen lahodné, ale také skvěle vypadají. Ať už jimi ozdobíte cokoli, bude to vyhlížet naprosto skvěle. A...

Brokolicový tabouleh

Talíř plný křupavé zeleniny, který bude skvělou přílohou ke grilovanému masu i samostatně jako lehký oběd...

Tabouleh s pečeným květákem

Jednoduché vegetariánské jídlo, které poslouží jako svěží příloha i jako hlavní chod. Doporučujeme...

Tabouleh s quinoou a pečeným fenyklem

Kouzlo tohoto taboulehu spočívá v zálivce – obyčejný fenykl a quinou promění v něco, co nemůžete...

Klasický tabouleh

Základ klasické verze je petrželka. Je klíčovou ingrediencí a musí jí tam být opravdu dost. Tabouleh je totiž...

Vepřová pečínka na růžovém víně

Jemnou libovou pečínku skvěle doplňují nadýchané karlovarské knedlíčky .

Karlovarský knedlík na páře

Karlovarské knedlíky patří k té nejlepší tradici domácí kuchyně. A přitom je to hračka!

Ibiškový ledový čaj s jahodami

U některých receptů tušíme, že budou skvělé. I tak nás nakonec překvapí, jak moc se některá kombinace...

Letní polévka

Blesková zelená polévka představuje ten nejlepší start letního oběda.

Galetka à la vichyssoise

Slavná francouzská pórková polévka v podobě lahodné galetky – poslouží jako předkrm i odpolední...

Jamajské smažené kuře

Jamajský kořeněný křupavý obal rozhodně není dietní, ale zato je ukrutně dobrý...

Montrealský pekáč ve stylu surf’n’turf

Surf’n’turf, tedy kombinace masa a mořských plodů, je oblíbená v Asii i Americe, u nás se s ní ale...

Vepřová žebra na pivu a zelno-jablkový salát

Žebírka vždycky potěší, zvláště když je dostanete pohodlně naporcovaná na úhledné kousky a upečená...

Sladké linecké karty

Karty jako vystřižené z Alenky v říši divů! Oživnou, nebo ne?

Sýrové větrníčky

Větrníčky nemusí být pouze sladké! Slané mají stejné kouzlo. Vyzkoušejte třeba tyto sýrové, plněné bylinkovou náplní.

Slané koláčky s rajčaty a pestem

Minipizzy jsou hitem dětských oslav. Co je pro jednou zkusit jinak a rajčatové sugo vyměnit přímo za zralé...

Pruhovaný dort s mašlí

Vypadá opravdu efektně a přitom je to vlastně ‚jen‘ velká roláda. Parádní kabátek zajistí...

Čokoládové cupcaky s ciferníkem

Tik tak – je čas na něco dobrého! Hodinkové cupcaky se budou hodit i na oslavu konce roku...

Palačinkové špízy

Zaručený hit všech dětských oslav.

Křehký koláč s pusinkami a ovocem

Jednoduchý a efektní koláč, který celý sestavíte z kupovaných ingrediencí – stačí jen rozpálit troubu a našlehat...

Žampionový dhansak

Dhansak je pokrm indické komunity Pársů, vyznavačů zoroastrismu, podle některých historických pramenů vůbec...

Chřestový salát s krabem

Křupavá slaďounká červnová zelenina si zaslouží luxusní doprovod, jako je třeba jemné krabí maso.

Smaženky z jarní cibulky & bylinková omáčka

Pozor, indické cibulové smaženky bhaji jsou prudce návykové!

Kuřecí supreme s dušeným hráškem a salátem

Šťavnaté kuřecí maso, zelený hrášek a salát... Co víc si od letního oběda přát?

Rozmáčknuté nové brambůrky

Jakmile se na pultech obchodů a trhů objeví nové brambory, užijte si je naplno!

Gudžarátský mrkvový salát

Svěže pikantní mrkvový salát pro dospělé je skvělý jako příloha k masu, výrazným rybám, ale i ke...

Pálivé rybky & majonéza s pečeným česnekem

Křupavé rybky skvěle doplňuje výrazná česneková majonéza.

Přidat komentář