Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2019/8

V srpnu se prázdniny pomalu překulí do druhé půle, ale to neznamená, že radosti léta končí. Srpnový Apetit přináší tipy na jídla z paprik, lilku a cukrové kukuřice, návod, jak do kuchyně vnést italskou pospolitost, nebo recepty z chaty plné letní pohody. Nechybí 5 večeří z celého světa, letní koláč na plech nebo dezerty, v nichž hlavní roli hraje káva. Srpen s Apetitem tak bude plný chuti!

Apetit, napsáno s chutí.

Upoutávky z Apetitu

Dobře jíst, dobře žít

Pozvěte rodinu i přátele ke stolu a uvařte jim jako ve slunné Itálii.

Spadla lžička do kafíčka

V letním horku si místo teplé kávy dopřejte vychlazený kávový dezert. Nebo raději osvěžující kávovou limonádu?

Na otočku v kuchyni

Koule v rajčatové omáčce se špagetami jsou italsko-americká klasika. Šéfredaktorka Lucka je připravila v odlehčené letní variantě z krůtího masa.

Oslava jídla a pití

Ohlédnutí za letošním už 9. ročníkem Apetit pikniku přináší kromě reportážních fotografií a postřehů z akce také recepty nejzajímavějších kulinářů.

Recepty z vydání

Cuketová koprová polévka

Koprovku máme od dětství zapsanou v chuťové paměti – bez ní jako by léto ani nebylo. V polévkové verzi...

Vietnamské vepřové v salátu

Milujete-li bún cha, zkuste tuto sofistikovanou verzi této asijské pochoutky.

Rybí burger s kaparovou majonézou a rukolou

Vynalézavá fúze mezi Středomořím a street foodem – tuhle rybu v podobě burgeru snědí nadšeně i děti!...

Libanonská musaka

Se známou řeckou musakou nemá mnoho společného, snad jen že hlavní roli hraje lilek. Skvělá je teplá, ale i...

Kuře po zahradnicku

Jednoduché, vyvážené jídlo, s maximem chuti a minimem nádobí. A obstojí i jako lehký nedělní oběd –...

Broskvovo-malinový koláč s mandlemi

Vespod křupavý, uvnitř šťavnatý, navrch posypaný spoustou mandlí... Tenhle koláč na plech je náš nový letní favorit!

Krůtí koule v rajčatové omáčce se špagetami

Špagety, rajčatová omáčka a masové koule – kdo by tuhle nesmrtelnou italsko-americkou klasiku nemiloval!...

Lilkový salát s pitou

Pečený lilek, granátová jablka i chlebové placky jsou hvězdami blízkovýchodních kuchyní – užijte si je...

Chlazená polévka z kukuřice, paprik a rajčat

Téhle polévce na způsob španělského gazpacha dodává jemnost cukrová kukuřice a také žluté či oranžové...

Těstoviny s lilkem a kouřovou omáčkou

Lilky a těstoviny vysloveně vybízejí ke kulinární výpravě do Středomoří. Téhle cesty rozhodně litovat nebudete!

Vepřová kotleta s kukuřicí à la Mexiko a zlatou BBQ omáčkou

Kukuřice připravená podle tohoto receptu je tak dobrá, že ji nemusíte nutně podávat jenom s vepřovou kotletou...

Nachos s kukuřicí

Počet porcí je v tomhle případě relativní pojem – záleží totiž na tom, jestli se nachos chystáte...

Karbanátky s bramborami a okurkovým salátem

Vůči domácím karbanátkům je imunní málokdo. Stačí, aby zavoněly z kuchyně, a už se u dveří řadí fronta...

Bramboračka s libečkem

Bramboračku sice můžete vařit i s čerstvými houbami a majoránkou, ale s těmi sušenými má přece jen...

Šunkofleky s hráškem

Oblíbené jídlo, které nám vařívaly maminky a babičky, jsme vylepšili o máslo a aspoň trošku ozdravili...

Ledové řezy s jablky a rozinkami

Chuťovým laděním tenhle moučník kopíruje oblíbený jablkový závin, jeho příprava je ale mnohem snazší...

Antipasti olivy & sýr

Crostini, bruschetta, ciabatta... Jaké zvolíte pečivo a jak je opečete, je zcela na vás! Chléb můžete podávat...

Salát s ricottou

Je skvělý jako předkrm i jako hlavní chod, když padáte hlady, když padáte vedrem, zkrátka a dobře salát...

Penne s mandlovým pestem a rajčátky

Těstoviny s pestem je snad ten nejjednodušší oběd či večeře. Obojí máte hotové v cuku letu a na přípravu...

Ossobuco milanese

K tomuhle receptu máme jen jednu radu: Nic si po jídle neplánujte! Leda tak dezert a kávu... P.S. Pokud chcete...

Základní těsto na lasagne (i jiné těstoviny)

Nejlepší pasta je ta domácí – pokud si uděláte sami domácí těstoviny, bude váš zážitek z jídla opravdu...

Zeleninové lasagne

Tahle bezmasá varianta lasagní je opravdu rafinovaná – i ti, co na focení brblali, že by radši boloňskou...

Torta di nocciole

Ořechový koláč, který po upečení zmizel tak rychle, že si k němu někteří nestačili ani uvařit kávu... Je...

Palačinkový dort s kávovým krémem a ostružinami

Při opékání buďte jako ostříž, na tmavé palačince se totiž hůře pozná, kdy je opečená. Pomůcka: Na...

Kávová limonáda s citronem

Káva a citrusy umějí společně osvěžit. Drink můžete dolít i tonikem či zázvorovou limonádou.

Pohár s pěnou z kávy a čokolády

Káva a dezert rovnou v jedné skleničce. Intenzivní, sladký, a přece se do vás vejde i po vydatném nedělním...

Zmrzlina turecká káva

Chuť zmrzliny je přímo úměrná kvalitě kávových zrn, jaká zvolíte. Jinými slovy, nedělejte zmrzlinu z kávy...

Apetit dort z Lagarto Café

Fantasticky lehký, a přesto šťavnatý dort na oslavu 15. narozenin Apetitu upekli cukráři ze sítě kaváren...

Silný vývar

U receptů většinou uvádíme množství, které vaříte běžně doma. Ale u vývaru vám každý šéfkuchař...

Vykrajované svatební koláčky

Takhle dobré koláčky jsme snad ještě nejedli! Ať byly čerstvě vytažené z lednice, nebo zteplaly na slunci,...

BBQ omáčka s portským vínem a rozmarýnem

V husté BBQ omáčce s logem Watch Burger je kromě portského vína (z hroznů vypěstovaných a zpracovaných v...

Ostružinovo-rebarborový cobbler

Rebarbora a ostružiny tvoří díky kyselosti a výrazné chuti opravdu osvěžující kombinaci. V sezoně se u nás bohužel...

Špenátovo-ricottové gnocchi

Recept na tyto gnocchi je snadný, musíte však s přípravou začít o den dříve, aby vám ricotta stihla vykapat.

Zelené gazpacho s prosciuttem a burratou

Použít můžete i červená rajčata, gazpacho však nebude tak zářivě zelené.

Jehněčí šavarma s bobem zahradním

Skvělý recept pro velkou společnost. Přílohu můžete podávat studenou i horkou.

Nanuky s avokádem, kiwi a limetou

Zdravé, osvěžující a jednoduché nanuky, které si zamilujete!

Krevety s chorizem, paprikou & omáčkou aïoli

Kombinace choriza, uzené papriky a mořských plodů je typická pro Španělsko. Krevety, zeleninu a klobásky...

Placičky s krevetami, kokosem a rychle naloženou okurkou

Krevetové placičky jsou perfektní předkrm. Šťavnaté, křupavé a syté tak akorát, aby příjemně navnadily na...

Salát s krevetami, melounem a fetou

Krevety rozříznuté naplocho (na motýlka) se dokonale opečou dokřupava. Při procesu navíc snadno odstraníte...

Cooler z bílého portského a grapefruitu

Ideální pití k bazénu, je příjemně osvěžující a obsahuje jen docela malé množství alkoholu...

Jamajský rumový punč

Přemýšlíte, jaký podávat po grilovačce dezert? No přece punč! Je v něm vše, co od dezertu chcete –...

Malinové frosé

Víno a maliny, jednoduchá a osvěžující kombinace pro líné letní odpoledne. Ale určitě se nebraňte dát si...

Negroni sbagliato

Milujete bublinky, ale také klasickou chuť Negroni? Pak je tenhle drink právě pro vás!

Přidat komentář