Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2019/8

V srpnu se prázdniny pomalu překulí do druhé půle, ale to neznamená, že radosti léta končí. Srpnový Apetit přináší tipy na jídla z paprik, lilku a cukrové kukuřice, návod, jak do kuchyně vnést italskou pospolitost, nebo recepty z chaty plné letní pohody. Nechybí 5 večeří z celého světa, letní koláč na plech nebo dezerty, v nichž hlavní roli hraje káva. Srpen s Apetitem tak bude plný chuti!

Apetit, napsáno s chutí.

Upoutávky z Apetitu

Dobře jíst, dobře žít

Pozvěte rodinu i přátele ke stolu a uvařte jim jako ve slunné Itálii.

Spadla lžička do kafíčka

V letním horku si místo teplé kávy dopřejte vychlazený kávový dezert. Nebo raději osvěžující kávovou limonádu?

Na otočku v kuchyni

Koule v rajčatové omáčce se špagetami jsou italsko-americká klasika. Šéfredaktorka Lucka je připravila v odlehčené letní variantě z krůtího masa.

Oslava jídla a pití

Ohlédnutí za letošním už 9. ročníkem Apetit pikniku přináší kromě reportážních fotografií a postřehů z akce také recepty nejzajímavějších kulinářů.

Recepty z vydání

Cuketová koprová polévka

Koprovku máme od dětství zapsanou v chuťové paměti – bez ní jako by léto ani nebylo. V polévkové verzi...

Vietnamské vepřové v salátu

Milujete-li bún cha, zkuste tuto sofistikovanou verzi této asijské pochoutky.

Rybí burger s kaparovou majonézou a rukolou

Vynalézavá fúze mezi Středomořím a street foodem – tuhle rybu v podobě burgeru snědí nadšeně i děti!...

Libanonská musaka

Se známou řeckou musakou nemá mnoho společného, snad jen že hlavní roli hraje lilek. Skvělá je teplá, ale i...

Kuře po zahradnicku

Jednoduché, vyvážené jídlo, s maximem chuti a minimem nádobí. A obstojí i jako lehký nedělní oběd –...

Broskvovo-malinový koláč s mandlemi

Vespod křupavý, uvnitř šťavnatý, navrch posypaný spoustou mandlí... Tenhle koláč na plech je náš nový letní favorit!

Krůtí koule v rajčatové omáčce se špagetami

Špagety, rajčatová omáčka a masové koule – kdo by tuhle nesmrtelnou italsko-americkou klasiku nemiloval!...

Lilkový salát s pitou

Pečený lilek, granátová jablka i chlebové placky jsou hvězdami blízkovýchodních kuchyní – užijte si je...

Chlazená polévka z kukuřice, paprik a rajčat

Téhle polévce na způsob španělského gazpacha dodává jemnost cukrová kukuřice a také žluté či oranžové...

Těstoviny s lilkem a kouřovou omáčkou

Lilky a těstoviny vysloveně vybízejí ke kulinární výpravě do Středomoří. Téhle cesty rozhodně litovat nebudete!

Vepřová kotleta s kukuřicí à la Mexiko a zlatou BBQ omáčkou

Kukuřice připravená podle tohoto receptu je tak dobrá, že ji nemusíte nutně podávat jenom s vepřovou kotletou...

Nachos s kukuřicí

Počet porcí je v tomhle případě relativní pojem – záleží totiž na tom, jestli se nachos chystáte...

Karbanátky s bramborami a okurkovým salátem

Vůči domácím karbanátkům je imunní málokdo. Stačí, aby zavoněly z kuchyně, a už se u dveří řadí fronta...

Bramboračka s libečkem

Bramboračku sice můžete vařit i s čerstvými houbami a majoránkou, ale s těmi sušenými má přece jen...

Šunkofleky s hráškem

Oblíbené jídlo, které nám vařívaly maminky a babičky, jsme vylepšili o máslo a aspoň trošku ozdravili...

Ledové řezy s jablky a rozinkami

Chuťovým laděním tenhle moučník kopíruje oblíbený jablkový závin, jeho příprava je ale mnohem snazší...

Antipasti olivy & sýr

Crostini, bruschetta, ciabatta... Jaké zvolíte pečivo a jak je opečete, je zcela na vás! Chléb můžete podávat...

Salát s ricottou

Je skvělý jako předkrm i jako hlavní chod, když padáte hlady, když padáte vedrem, zkrátka a dobře salát...

Penne s mandlovým pestem a rajčátky

Těstoviny s pestem je snad ten nejjednodušší oběd či večeře. Obojí máte hotové v cuku letu a na přípravu...

Ossobuco milanese

K tomuhle receptu máme jen jednu radu: Nic si po jídle neplánujte! Leda tak dezert a kávu... P.S. Pokud chcete...

Základní těsto na lasagne (i jiné těstoviny)

Nejlepší pasta je ta domácí – pokud si uděláte sami domácí těstoviny, bude váš zážitek z jídla opravdu...

Zeleninové lasagne

Tahle bezmasá varianta lasagní je opravdu rafinovaná – i ti, co na focení brblali, že by radši boloňskou...

Torta di nocciole

Ořechový koláč, který po upečení zmizel tak rychle, že si k němu někteří nestačili ani uvařit kávu... Je...

Palačinkový dort s kávovým krémem a ostružinami

Při opékání buďte jako ostříž, na tmavé palačince se totiž hůře pozná, kdy je opečená. Pomůcka: Na...

Kávová limonáda s citronem

Káva a citrusy umějí společně osvěžit. Drink můžete dolít i tonikem či zázvorovou limonádou.

Pohár s pěnou z kávy a čokolády

Káva a dezert rovnou v jedné skleničce. Intenzivní, sladký, a přece se do vás vejde i po vydatném nedělním...

Zmrzlina turecká káva

Chuť zmrzliny je přímo úměrná kvalitě kávových zrn, jaká zvolíte. Jinými slovy, nedělejte zmrzlinu z kávy...

Apetit dort z Lagarto Café

Fantasticky lehký, a přesto šťavnatý dort na oslavu 15. narozenin Apetitu upekli cukráři ze sítě kaváren...

Silný vývar

U receptů většinou uvádíme množství, které vaříte běžně doma. Ale u vývaru vám každý šéfkuchař...

Vykrajované svatební koláčky

Takhle dobré koláčky jsme snad ještě nejedli! Ať byly čerstvě vytažené z lednice, nebo zteplaly na slunci,...

BBQ omáčka s portským vínem a rozmarýnem

V husté BBQ omáčce s logem Watch Burger je kromě portského vína (z hroznů vypěstovaných a zpracovaných v...

Ostružinovo-rebarborový cobbler

Rebarbora a ostružiny tvoří díky kyselosti a výrazné chuti opravdu osvěžující kombinaci. V sezoně se u nás bohužel...

Špenátovo-ricottové gnocchi

Recept na tyto gnocchi je snadný, musíte však s přípravou začít o den dříve, aby vám ricotta stihla vykapat.

Zelené gazpacho s prosciuttem a burratou

Použít můžete i červená rajčata, gazpacho však nebude tak zářivě zelené.

Jehněčí šavarma s bobem zahradním

Skvělý recept pro velkou společnost. Přílohu můžete podávat studenou i horkou.

Nanuky s avokádem, kiwi a limetou

Zdravé, osvěžující a jednoduché nanuky, které si zamilujete!

Krevety s chorizem, paprikou & omáčkou aïoli

Kombinace choriza, uzené papriky a mořských plodů je typická pro Španělsko. Krevety, zeleninu a klobásky...

Placičky s krevetami, kokosem a rychle naloženou okurkou

Krevetové placičky jsou perfektní předkrm. Šťavnaté, křupavé a syté tak akorát, aby příjemně navnadily na...

Salát s krevetami, melounem a fetou

Krevety rozříznuté naplocho (na motýlka) se dokonale opečou dokřupava. Při procesu navíc snadno odstraníte...

Cooler z bílého portského a grapefruitu

Ideální pití k bazénu, je příjemně osvěžující a obsahuje jen docela malé množství alkoholu...

Jamajský rumový punč

Přemýšlíte, jaký podávat po grilovačce dezert? No přece punč! Je v něm vše, co od dezertu chcete –...

Malinové frosé

Víno a maliny, jednoduchá a osvěžující kombinace pro líné letní odpoledne. Ale určitě se nebraňte dát si...

Negroni sbagliato

Milujete bublinky, ale také klasickou chuť Negroni? Pak je tenhle drink právě pro vás!
REKLAMA

Přidat komentář