Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2020/1

Oslavte s lednovým Apetitem příchod roku 2020! Zbavte se starých kuchařských zlozvyků a vykročte s námi vstříc čerstvým chutím a zážitkům. Vydejte se s námi na silvestrovskou party jízdu kolem celého světa nebo se naučte namíchat lahodné zimní koktejly. Díky lednovému Apetitu si troufnete i na efektní flambované dezerty nebo si uvaříte pestrobarevné polévky, které zasytí a hravě zaženou i následky přílišného slavení. V čísle nechybějí ani jednoduché večeře z jednoho hrnce či pekáčku, vydatná luštěninová jídla, jako stvořená pro začátek nového roku, či kořením vonící indické pokrmy, které zahřejí na těle i na duši.

Apetit, napsáno s chutí.

Upoutávky z Apetitu

Hoří, má panenko

Někdo v zimě zapaluje v krbu či v kamnech, my zapalujeme v pánvích a na talířích! Ohnivé dezerty jsou nejen skvělé, ale také neskutečně efektní, zvláště pokud je hořící donesete v přítmí až na stůl!

Poslední party roku

Oslavujte s námi od východu k západu. Začínáme v Oceánii, kde zapadne slunce nejdřív a kde si ťuknou šampaňským o celých 10 hodin dřív než u nás, a skončíme v zemi karnevalů, kde budou oslavy v plném proudu ještě dlouho po tom, co my už budeme dávno spát… 

Co jíst a vařit v lednu

V obchodech můžete natrefit na mnoho typů čočky, které mají různé využití. Poradíme vám, k čemu se hodí, a nabídneme skvělé recepty.

Pěkně hustě!

Jsou krémové, výživné a husté, že v nich stojí lžíce. Přitom neobsahují ani kapku smetany, a ani lžíci mouky. Jen samou zeleninu, luštěniny, oříšky, semínka... Zkrátka samé chutné věci, které vám po náročných svátcích udělají dobře!

Recepty z vydání

Slaný koláč tartiflette

Na první pohled se příprava může zdát náročná na čas, pokud si ale všechno přichystáte předem, budete...

Kořeněný punč

Pokud vynecháte likér, můžete punč podávat jako nealko alternativu svařáku.

Sherry Sour

Přelom roku je časem večírků a setkávání s přáteli. Překvapte je elegantním drinkem s neodolatelně nadýchanou čepicí!

Novoroční Old Fashioned

Hledáte stylový novoroční přípitek? Vsaďte na vyšperkovaný Old Fashioned!

Rybí tikka s česnekem

Ta správná chuť cizokrajných jídel není nedosažitelná; vtip je jednak ve správné volbě a množství koření...

Kořeněné batátové placičky

V indických domácnostech se kořeněné bramborové placičky tradičně podávají jako chuťovka. Jsou plné...

Krémové kuřecí kari

Díky jogurtu je tohle skvělé východoindické kari lahodně krémové, aniž by vás zahltilo tukem.

Řepná polévka s pohankou

Fenykl v polévce připomíná chutí babiččiny sklenice s nakládanou řepou, kopr zase voní vzpomínkou na...

Fazolový krém s pečeným česnekem

Pokud si česnek upečete předem, je příprava téhle polévky blesková.

Brokolicová polévka s kadeřávkem

Krémová, výživná a hustá tak, že v ní stojí lžíce.

Mrkvovo-batátová polévka s křupavými oříšky a semínky

Dokonale krémová i bez smetany a hustá i bez mouky. Plná zeleniny, oříšků a semínek – zkrátka věcí, které vám po...

Palačinky s tvarohem a opilými třešněmi

Crêpes Suzette zná snad už každý, ale věděli byste, co jsou třešně jubilee? Flambované třešně s...

Crème brûlée

Nic se nevyrovná zvuku lžičky, která ťuká na karamelovou krustičku! Základem úspěchu je nešetřit cukrem,...

Aljaška

Efektní dezert, který můžete opálit hned třemi způsoby: buď v troubě pod grilem (bílky málo vedou teplo),...

Skleničky s banánem a čokoládou

Většího efektu, než když přinášíte na stůl tác s hořícími dezerty, těžko dosáhnete. Dejte jen pozor,...

Pomerančový meringue páj

Elegantní dezert, na němž si můžete skvěle vyhrát se způsobem nanášení vyšlehaných bílků –...

Eintopf s vepřovým masem

Jednoduchý recept, který jsme odkoukali u německých sousedů, je rodinným favoritem. Osvědčenou jemnou kombinaci hrášek...

Poctivá sekaná pečená se zeleninou

Recept, který rozdělil redakci: jedni ocenili čistou chuť masa, druhým připadala sekaná trochu suchá.

Knedlíky s vejci & rychlonakládačky

Takhle chutná čirá nostalgie. Nejdříve jsme si říkali, zda nejsou knedlíky s vejci trochu moc obyčejné, ale pak přišel...

Pečená polenta se zeleninou

Polenta bez dlouhého postávání u plotny a s křupavou krustičkou. Zeleninu lze různě obměňovat podle stavu spíže a...

Kuře z jednoho hrnce

Jemná chuť a neotřelá kombinace si vás získají na první dobrou!

Čokoládové muffiny s malinami

Maliny dodají čokoládě příjemně nakyslý tón. Pokud ale nechcete mimo sezonu kupovat čerstvé, přidejte přímo do těsta...

Finské skořicové šneky

Skořicové šneky jsou hitem v celé Skandinávii. Provedení se v jednotlivých zemích liší jen v drobnostech a také ve...

Čokoládové sušenky s karamelovou čepicí

Pokud ponesete sušenky třeba na návštěvu, můžete z nich pro snazší transport udělat minisendviče. Jednoduše je potřete...

Hruškový sorbet s křupavou hruškou

Sorbet je ideální sladká tečka – je totiž lehčí než smetanová zmrzlina. Většinou si jej spojujeme s letním ovocem...

Batátové lodičky s čočkou

Tenhle pokrm můžete podávat jako chuťovku či součást většího menu anebo jako bezmasou večeři.

Čočka s vinnou klobásou pod bramborovou kaší

Na pohled nečekaná hitovka, kterou můžete v menších porcích použít i jako luxusní přílohu k pečenému kuřeti.

Čočková polévka po arménsku se sušenými meruňkami

Sušené meruňky dodají polévce na rozdíl od rajčat jen jemný kyselý tón, který můžete, ale nemusíte podpořit citronem.

Čočkový salát s pečenou červenou řepou

Tenhle recept inspirovaný chutěmi starověkého Říma jsme odkoukali od britské autorky Vicky Jonesové.

Kuře s čočkovým ,rizotem‘

Tohle jídlo si na Nový rok nedávejte – kvůli kuřeti by vám podle pověry uletělo štěstí...

Korejské ‚suši‘ kimbap

Tohle netradiční suši bude chutnat i těm, kteří nejsou na jeho obvyklou chuť zvyklí nebo nemají rádi syrové ryby.

Melounový salát

Kombinace melounu a parmské šunky funguje skvěle i v tomhle receptu, kde je oblíbená dvojice doplněná o dip a pesto.

Hummus se salátem & tortillové chipsy

Receptů na hummus existuje nespočet, proto ochutnávejte a vylaďte si ten svůj podle vlastních představ.

Paštika z kuřecích jater s pomerančovým likérem

Hodí se všude – na party, oslavy narozenin nebo s lahví vína jako milá pozornost na návštěvu...

Bramborové krokety se šunkou a čedarem & česnekový dip

Smažené bramborové krokety, které jsou dědictvím portugalské kuchyně, se v Brazílii dělají na různé způsoby – ty...

Banánový chlebíček s arašídovým máslem

Úžasně vláčný chlebíček, který chutná výborně jen tak, ale ještě lepší je pokapaný medem nebo v kombinaci s bílým...

Přidat komentář