Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2020/3

V březnu ještě zima zápolí o vládu s přicházejícím jarem, a tak sluníčko a jásot prvních zelených lístků občas zakryje sněhová chumelenice. S recepty z březnového Apetitu budete vybaveni do každého počasí. V čísle najdete husté hřejivé polévky, nedělní menu, při jehož přípravě spotřebujete zásoby ze spíže a uvolníte tak poličky pro čerstvé produkty, sezonní recepty, v nichž zazáří první jarní zelenina i poslední exotické ovoce. Jaro je čas nových výzev a začátků, a tak jsme se pustili do experimentů s fermentováním, vyzkoušeli, jak chutná březová míza a propadli kouzlu nápojů z kombuchy.

Apetit, napsáno s chutí.

Upoutávky z Apetitu

5 večeří ke Dni učitelů

Vzali jsme 5 nezapomenutelných jídel ze školní jídelny, recepty jsme oprášili, místy vylepšili o chytré triky či noblesní ingredience a nechali je otestovat učitelům. Jaké známky získaly špenátová polévka, hrachová kaše, rajská omáčka, drůbeží játra či rýžový nákyp?

Menu ze spíže

I s levnějšími kousky masa můžete čarovat: měkoučkou hovězí oháňku doplňte křupavými plátky pečených brambor, polévkou z kořenové zeleniny a jednoduchým jablečným koláčem. Lahodný nedělní oběd za pár korun je hotov!

Sezona: Přichází jaro

V březnu se na pultech potkává poslední exotické ovoce s první jarní zeleninou. Přišel čas na nečekané snoubení chutí! Uvařte si kuře na krvavých pomerančích, stir fry z ledového salátu nebo bílou rybu se salsou z kiwi.

Fermentování

Aneb rychlé a snadné kvašené dobroty a jak je využít. Fermentované potraviny jsou stravitelnější, často trvanlivější i chutnější. Navíc kvašení je dobrodružství! Připravte si vlastní jogurt, kimči či kysané zelí.
REKLAMA

Přidat komentář