5 večeří ke Dni učitelů
Vzali jsme 5 nezapomenutelných jídel ze školní jídelny, recepty jsme oprášili, místy vylepšili o chytré triky či noblesní ingredience a nechali je otestovat učitelům. Jaké známky získaly špenátová polévka, hrachová kaše, rajská omáčka, drůbeží játra či rýžový nákyp?
Menu ze spíže
I s levnějšími kousky masa můžete čarovat: měkoučkou hovězí oháňku doplňte křupavými plátky pečených brambor, polévkou z kořenové zeleniny a jednoduchým jablečným koláčem. Lahodný nedělní oběd za pár korun je hotov!
Sezona: Přichází jaro
V březnu se na pultech potkává poslední exotické ovoce s první jarní zeleninou. Přišel čas na nečekané snoubení chutí! Uvařte si kuře na krvavých pomerančích, stir fry z ledového salátu nebo bílou rybu se salsou z kiwi.
Fermentování
Aneb rychlé a snadné kvašené dobroty a jak je využít. Fermentované potraviny jsou stravitelnější, často trvanlivější i chutnější. Navíc kvašení je dobrodružství! Připravte si vlastní jogurt, kimči či kysané zelí.
Přidat komentář