0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Adventní přípravy na jednom místě? Velký vánoční průvodce Regionální potraviny pomůže!

AD
Přípravy na Vánoce? S Velkým vánočním průvodcem Regionální potraviny
ZDROJ: Regionální potravina
sdílet:

Vánoční čas je pro mnohé z nás obdobím shonu a stresu, v němž se snažíme stihnout všechny úkony včas a přichystat pro naše nejbližší krásné svátky se vším všudy. Toho si všímá soutěž Regionální potravina, která se letos rozhodla ulehčit nám vánoční trápení a připravila unikátní projekt — Velkého vánočního průvodce. Co v něm najdete?

 

Inspirace z kuchyně

Každý týden od 11. listopadu až do Štědrého dne najdete na stránce Velkého vánočního průvodce Regionální potraviny originální recept, který se hodí do zvoleného období. Začínáme svatomartinským hodováním. Začátkem prosince už startujeme s pečením vánočního cukroví – zařadili jsme recepty na tradiční peciválky a sádlovky. Jemné cukroví znaly již naše babičky a opravdu lahodné je, pokud do něj zařadíte lokální ingredience, kde si můžete být jisti vysokou kvalitou a poctivým zpracováním. K vánočnímu období jistě patří i horký nápoj – připravte si vynikající medovinu s ovocem, která krásně zahřeje na těle i duši. A jako finále najdete na stránkách recept na krémovou rybí polévku s krutony – majstrštyk každého kuchaře.

 

Velký vánoční průvodce s Regionální potravinou
ZDROJ: Regionální potravina

 

Inspirace z domova

K  adventu neodmyslitelně patří výzdoba. Každoročně oblékáme naše příbytky do světýlek a zdobíme v duchu sváteční atmosféry. Ve Velkém vánočním průvodci najdete rozmanitou škálu inspirací na dárky, pečení i výzdobu domova. Provoňte si dle našich tipů domov pomocí potpourri – originální alternativy k české purpuře. Průvodce nabízí ale i spoustu praktických šablon a taháků, které vám usnadní vánoční přípravy. Stáhněte si šablonu na vánoční přání či dárkový poukaz. Vhod přijde také návod na pečení bez váhy, díky kterému bude příprava vánočního cukroví hračka.

 

Regionální potravina
ZDROJ: Regionální potravina

 

Hlavně na nic nezapomenout

Poslední důležitou součástí, která dotváří každý týden Velkého vánočního průvodce, je praktický úkolníček. Zde najdete rozmanité rady a tipy, na co každý týden nezapomenout, abyste do Vánoc stihli všechno v klidu a pohodě. Postupujte podle našeho časového plánu a vychutnejte si vánoční atmosféru naplno!

 

Regionální potravina
ZDROJ: Regionální potravina

 

 

O ocenění Regionální potravina

Soutěž Regionální potravina každoročně oceňuje je ty nejkvalitnější potravinářské a zemědělské výrobky napříč regiony. U produktů opatřených zelenomodrým logem si tak můžete být jisti, že jde o výrobky od lokálních výrobců, kteří dbají na regionální suroviny a poctivé zpracování. Spotřebitelé si mohou vybírat z více než 500 výrobků od více než 350 výrobců. Více informací naleznete na webových stránkách Regionální potraviny.

Regionální potravina
ZDROJ: Regionální potravina
Autor: eva.sprincova

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit