Chcete inspiraci na rychlý, a přitom kvalitní obeď? Těstoviny Adriana nabízejí mnoho možností! Stačí si jen vybrat a potěšit tak nejen své, ale třeba i mlsné jazýčky svých potomků.
Těstoviny Adriana se prodávají v různých variantách: Od klasických špaget přes fusilli, penne až po netradiční kousky, jako jsou funghetto či creste di gallo. Některé z nich jsou dokonce v různých verzích jako například 100% semolinové, tradiční, celozrnné, rychle uvařené pro ty, kdo spěchají, i tříbarevné, aby talíř hrál všemi barvami. Níže je malá ukázka toho, co by se vám mohlo hodit:
Torti 2 minuty
představují alternativu klasických vřeten s extra rychlou přípravou. Díky speciálnímu tvaru se uvaří během dvou minut současně s omáčkou. Proto doporučujeme nevařit je zvlášť, ušetříte čas i námahu!
Cena: 42,90 Kč
Gobetti rigati
neboli velká kolena. Velikostí, tvarem, ale zejména vroubkováním po celém obvodu jsou ideální přílohou do omáček, kterou skvěle zadržují uvnitř i na povrchu. Vyznačují se hrubým pomoučněným povrchem, typickým znakem domácích těstovin.
Cena: 42,90 Kč
Celozrnné špagety
Klasika mezi těstovinami. Univerzální a nejoblíbenější. Lze je užít v jakékoli variantě pokrmu. Při natočení drží
na vidličce i s ingrediencemi a omáčkou a jsou tím pra vým soustem pro gurmány. Vyrobeny ze 100% celozrnné mouky z tvrdé pšenice.
Cena: 42,90 Kč
Suroviny
Postup
Olej rozehřejte v hrnci, vsypte cibuli a opékejte ji dosklovita. Přidejte mrkev a pokračujte v opékání, měla by změknout a cibule zhnědnout.
Přilijte passatu, rajčata, vývar, trochu cukru, špetku skořice a vařte, aby mrkev změkla. Rozmixujte a dochuťte solí, pepřem, smetanou a případně cukrem.
Těstoviny uvařte dle návodu na obalu.
Polévku rozdělte do misek či talířů, přidejte uvařená zvířátka, posypte parmazánem a ozdobte bazalkou.
Něco navíc:
Polévka bude skvělá i s bazalkovým pestem. Pokud vám zbylo ještě z léta, teď je ideální čas po něm sáhnout!