Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nejen sportovci mají své soutěže. Víte, jak vypadá “barmanské” mistrovství světa?

AD
Diageo Reserve World Class
ZDROJ: Diageo Reserve World Class
sdílet:

Barmanský svět právě žije nejprestižnější soutěží světa – Diageo Reserve World Class, která je v České republice letos poprvé pod hlavičkou Stock Plzeň-Božkov. Českého kola se účastní na 41 barmanů z 30 barů a 15 měst. Pro vstup do soutěžních kol bylo jejich úkolem připravit co nejzajímavější drink na bázi kávy nebo čaje. Vítěz národního kola poletí do Sydney, kde se koná světové finále.

Diageo Reserve World Class je největší a nejrespektovanější barmanskou soutěží. V koktejlové kultuře má nejvlivnější hlas a každoročně udává trendy v oblasti míchaných drinků. Vznikla v roce 2009 a prvního ročníku se zúčastnilo 14 zemí. Dnes se jí celosvětově účastní více než 30 000 barmanů z 55 zemí a světové finále patří mezi nejočekávanější a nejzajímavější gastronomické události roku. Probojovat se do něj a umístit se na vrchních příčkách znamená pro barmany obrovský úspěch. Stoupne jejich věhlas u široké veřejnosti, cena a prestiž u kolegů z oboru a otevřou se jim mnohé dveře k novým profesním příležitostem. 

 

Diaegeo World Class
ZDROJ: Diaegeo Reserve World Class

 

Diageo Reserve World Class je největší a nejrespektovanější barmanskou soutěží. V koktejlové kultuře má nejvlivnější hlas a každoročně udává trendy v oblasti míchaných drinků. Vznikla v roce 2009 a prvního ročníku se zúčastnilo 14 zemí. Dnes se jí celosvětově účastní více než 30 000 barmanů z 55 zemí a světové finále patří mezi nejočekávanější a nejzajímavější gastronomické události roku.

Probojovat se do něj a umístit se na vrchních příčkách znamená pro barmany obrovský úspěch. Stoupne jejich věhlas u široké veřejnosti, cena a prestiž u kolegů z oboru a otevřou se jim mnohé dveře k novým profesním příležitostem. Například vítěz českého kola z roku 2016 Adrian Michalčík se na světovém finále Diageo Reserve World Class v Miami umístil na 6. místě, dnes žije v Norsku a patří k nejvyhledávanějším barmanům. Na účast v soutěži vzpomíná jako na skvělou životní zkušenost, která mu otevřela bránu nejen pro cestování, ale hlavně pro zdokonalování se ve svém oboru.

 

Diageo Reserve World Class
ZDROJ: Diageo Reserve World Class

 

Loňský ročník, měl několik výjimečností. Poprvé se musel celý uspořádat online, a to kvůli pandemii. V Česku ho navíc úplně poprvé vyhrála žena. Anna Postniková z L’Fleur bar zaujala drinkem Unexpected Journey. Pokud její netradiční drink chcete ochutnat, můžete si jej namíchat doma. Stačí v míchací sklenici smíchat 40 ml whiskey Singleton 12, 40 ml domácího cordialu ze švestkového vína, růžový vermut, badyán, med, verjus a vše dolijte 30 ml sody.

 

Anna Postnikova a její drink
ZDROJ: Diageo Reserve World Class

 

Nový distributor portfolia Diageo Reserve, společnost Stock Plzeň-Božkov, si pro letošní 8. ročník přichystala spoustu novinek. Jednou z nich je květnový Cocktail festival, který potěší milovníky koktejlů. Účastní se jej na 50 barů, ve kterých se budou míchat drinky ze značek patřících do Diageo portfolia. K dispozici bude interaktivní mapa podniků i přehled jednotlivých koktejlů a vy tak budete mít příležitost (znovu)objevit některou ze značek z portfolia a zároveň podpořit svůj oblíbený bar.

 

 Diageo Reserve World Class
ZDROJ: Diageo Reserve World Class

 

Český vítěz Diageo Reserve World Class bude vyhlášený 24. května, kdy proběhne finále, které je vyvrcholením celé soutěže. Do té se barmani přihlašovali koktejlem namíchaným z kávy anebo čaje a některého z tmavých destilátů z portfolia Diageo Reserve, jmenovitě z whisky Singleton 12 y.o., Talisker 10 y.o. nebo Johnnie Walker Black Label, bourbonu Bulleit, rumu Zacapa 23 Centenario nebo tequily Don Julio Añejo. V semifinále čeká barmany příprava aperitivu a digestivu. Na 12 finalistů pak čekají 4 soutěžní barmanské výzvy.

Autor: Darina Sieglová

Apetit magazín

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč