Čekanka se vrací na scénu. Dříve byla běžnou součástí evropských kuchyní – její kořen sloužil jako náhražka kávy a listy se přidávaly do jídel pro lepší trávení. Dnes si znovu získává oblibu. Z divoké polní čekanky byla vyšlechtěna její...
Chcete se zúčastnit společného vaření redakce Apetitu a značky domácích spotřebičů Bosch? Přihlaste se na workshop, který se uskuteční 25. února od 17 hodin v prostorách pražského showroomu Brand Experience Center. Pro čtenáře Apetitu je...
O to, kde má populární dezert Pavlova svůj původ, se přou Austrálie a Nový Zéland. Vznikl každopádně na počest slavné ruské baleríny Anny Pavlovové, a příští rok bude slavit 100 let. A my se domníváme, že jde o dokonalý valentýnský dezert,...
Vyhazujete často nedojedené jídlo nebo máte pocit, že za potraviny utrácíte více, než je nutné? S trochou plánování a několika chytrými triky můžete výrazně ušetřit, aniž byste museli slevit z kvality či chuti vašich pokrmů. Následující...
Mapo Tofu je splněný sen milovníků pikantních jídel. Nekompromisně útočí na chuťové buňky – na jazyku se mísí pálivá, slaná a umami chuť s typickým brnivým efektem sečuánského pepře. Je to jídlo pro odvážné, takovou chuťovou jízdu u české...