Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Jogurtový koláč s jablky a drobenkou

Jogurtový koláč s jablky a drobenkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Do hodiny Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9571 kcal
Bílkoviny 138 g
Sacharidy 1168 g
Tuky 459 g
Vláknina 100 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když drobenka, tak rovnou jablková. Mňam!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 550 g
krupicový cukr 450 g
nebo méně, podle chuti
třtinový cukr 220 g
tmavý
sůl 1 špetka
skořice 1 ČL
nové koření 0.5 ČL
mleté
máslo 500 g
+ na vymazání plechu
vejce 3 ks
vanilkový extrakt 1.5 ČL
jedlá soda 0.5 ČL
jogurt řeckého typu 250 g
lze nahradit hustým smetanovým jogurtem, o pokojové teplotě
jablka 1 kg
oloupaná, nakrájená na kostičky
moučkový cukr
na poprášení

1 V robotu smíchejte 250 g mouky, 2 lžíce krupicového cukru, třtinový cukr, špetku soli a koření. Přidejte na 250 g studeného másla, nakrájeného na kostičky. Rozmixujte na drobenku a dejte stranou.

2 Dejte mřížku do horní třetiny trouby a předehřejte ji na 175 °C. Vymažte máslem plech 25x38 cm. V míse ručním elektrickým šlehačem 2 minuty šlehejte 250 g změklého másla. Postupně přisypávejte zbylý krupicový cukr a šlehejte do pěny asi 5 minut. Pak vysokou rychlostí zašlehejte vejce jedno po druhém. Zašlehejte vanilkový extrakt, jedlou sodu a špetku soli.

 

3 Nastavte pomalejší otáčky a po částech vmíchejte 150 g mouky. Pak přidejte polovinu jogurtu, pokračujte se zbylými 150 g mouky a potom zbývajícím jogurtem.

 

4 Rozetřete na připravený plech. Polovinu drobenky promíchejte s jablky a rovnoměrně posypte těsto. Pak posypte zbývající drobenkou. Pečte asi 40 minut, až špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá.

5 Nechte vychladnout, poprašte moučkovým cukrem a krájejte na řezy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Komentáře

Lucia Lucká

Viac ako pol kila cukru do jedneho kolaca? Tak to je hriesne vela! Zvykla som si uberat z mnozstva cukru vo vasich receptoch,ale pravdu povediac,toto obrovske mnozstvo ma tak odradilo,ze tento recept nejdem ani skusat... :(

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit