0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Likérové pralinky s datlemi a rozinkami

Likérové pralinky s datlemi a rozinkami

3.9 / 5. Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Velmi snadné Na 20 pralinek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2418 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 263 g
Tuky 127 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pralinky naskládejte do papírových košíčků a máte další druh cukroví k dobru!

Suroviny

datle 345 g
odpeckované, nasekané
rozinky 75 g
propláchnuté
likér 1 PL
ořechový
tmavá čokoláda 200 g
alespoň 60 % kakaové hmoty, rozpuštěná
mandle plátky 80 g
nasekané

1 Datle, rozinky a likér dejte do malého robotu a sekacím ná- stavcem promíchejte a nasekejte nadrobno. Přesuňte do mísy, přidejte rozpuštěnou čokoládu a promíchejte. Dejte na 30 minut vychladit, aby směs ztuhla.

2 Nabírejte hmotu lžící a v dlaních vyválejte kuličky. Obalte je v nasekaných mandlových lupíncích a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Dejte na 1 hodinu do chladničky, aby pralinky úplně ztuhly.

NĚCO NAVÍC
Uchovávejte v uzavřené nádobě v chladničce. Před podáváním nechte pralinky přibližně 30 minut povolit při pokojové teplotě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/12

Komentáře

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit