Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Škola vaření: italská zmrzlina semifreddo

Škola vaření: italská zmrzlina semifreddo
sdílet:
Italské slovo semifreddo znamená ,napůl chladný‘. Zaručujeme, že vy nad tímto typem zmrzliny roztajete docela! Příprava je totiž velmi snadná, a díky přidaným vejcím je zmrzlina hladká a krémová i bez míchání během mražení.

Základní recept na semifreddo


Na 2 litry zmrzliny

 

 

  • 3 vejce
  • 2 žloutky
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 220 g krupicového cukru
  • 500 ml smetany ke šlehání


Dejte do ohnivzdorné mísy vejce, žloutky navíc, vanilku a cukr. Postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou a šlehejte ručním šlehačem 6–8 minut, až směs zhoustne a zesvětlá. Sejměte mísu z vodní lázně a nechte za občasného prošlehání zchladnout. Ušlehejte tuhou šlehačku a zlehka do ní obracením zamíchejte vaječný krém. Vmíchejte případné další přísady (viz dále). Dejte do dvoulitrové kovové nádoby a mrazte šest hodin nebo přes noc.

 

 

 

 

Tipy & triky

 


VEJCE jsou v naší úpravě receptu zdravotně nezávadná, protože při šlehání nad vroucí vodní lázní procházejí tepelnou úpravou.

PŘÍCHUTĚ dělají to pravé semifreddo. Záleží jen na vás, jaké dobroty do základního receptu zamícháte. Pokud je v příchuti cukr, med, karamel apod., snižte množství cukru v základním receptu.

KARAMEL A JÁDRA V troubě opražte vlašské ořechy, lískové oříšky či mandle (150 g). Zahřejte 100 g cukru, 2 lžíce vody a umíchejte zlatý karamel. Promíchejte s jádry, vylijte na pomaštěný povrch a vychlaďte. Polovinu rozmixujte nahrubo, polovinu najemno.

FÍKY A MED 150 pokrájených sušených fíků beze stopek a 3 lžíce medu rozmixujte + pokrájejte několik čerstvých fíků.

BÍLÁ ČOKOLÁDA A MALINY Postupujte jako u dvojnásobně čokoládového semifredda, jen hořkou čokoládu nahraďte bílou a brownies malinami.

SIRUPY A TOPPINGY Nejsnazší je vmíchat nějaký hotový sirup, třeba javorový, nebo karamelovou nebo ovocnou polevu či med.
 
SUŠENKY A CUKROVINKY Kornouty běžně koupíte v supermarketech v oddělení pečiva. Sušenky jako BeBe máslové, cookies, laskonky či plundrové brýle jsou skvělé na zmrzlinový sendvič. Na vmíchání do semifredda se hodí i pusinky, amaretti, koka, drcené bonbony i různé tyčinky, například kokosové.

AROMATICKÉ Zkuste do semifredda přidat ochucené ovoce jako hrušky se skořicí, ananas s kokosem, citrusy, banány a citron, mango… Okořenit lze kromě skořice i muškátovým oříškem, čerstvým zázvorem nebo chilli.

 

 

 

 

5x recept na semifreddo:

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Comments

09.01.2016 16:02

Užasné! Už jsme měli čokoládové, pistáciové, malinové. Chystám se na makové.

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč