Porkový koláč si zamilujte! Voňavé listové těsto, propečená slanina a svěží pórek si skvěle rozumí.
Suroviny
listové těsto
rozválené
máslo
1
PL
anglická slanina
100
g
pórek
1
ks
na plátky
smetana ke šlehání
250
ml
vejce
2
ks
sýr ementál
200
g
strouhaný nahrubo
sůl a pepř
čerstvě namletý
1 Troubu předehřejte na 220°C. Těstem vyložte obdélníkovou formu na koláč a hustě propíchejte dno vidličkou.
2 Na másle opečte sušenou slaninu dozlatova a pak přidejte pórky. Opékejte ještě asi 5 minut, aby změkly. Nechte trochu vychladnout, pak vmíchejte 250ml smetany ke šlehání, 2 vejce, asi 200g ementálu a osolte a opepřete. Vlijte na těsto do formy a pečte 30 minut dozlatova.
Komentáře
Skittish Zahradkova
19.01.2016 19:59
Tohle bylo vynikající! Akorát
Tohle bylo vynikající! Akorát jsem doma neměla slaninu, tak jsem použila žampiony s trochou kmínu a nemělo to chybu! Doporucuji.
Martina Zajícová
20.01.2016 11:39
Přidat žampiony byl skvělý
Přidat žampiony byl skvělý nápad!