0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové na pivě a medu

Vepřové na pivě a medu

4.2 / 5. Počet hodnocení: 20
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6704 kcal
Bílkoviny 340 g
Sacharidy 333 g
Tuky 440 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sváteční oběd: lahodné maso pečené podle irského receptu.

Suroviny

pivo tmavé 300 ml
Guinness
med 100 ml
tekutý
hnědý cukr 250 g
pečeně (karé) 2 kg
vepřová
víno bílé
petrželka snítek
sůl
pepř

1Pivo, med a cukr uveďte do varu a pak zlehka svařujte zhruba na polovinu objemu, až směs zesirupovatí. Nechte vychladnout.

2Troubu předehřejte na 200 °C. Maso osolte a opepřete, vložte do pekáče a pečte dvacet minut. Pak teplotu snižte na 160 stupňů, maso vyjměte a potřete většinou marinády. Vraťte do trouby na dalších čtyřicet až padesát minut; mělo by být pěkně propečené, krásně lesklé a na povrchu zkaramelizované. Často ho potírejte zbylou marinádou. Pokud by se vám zdálo, že se šťáva příliš připéká, můžete dolít trochou horké vody a pekáč během pečení pokrýt alobalem.

3Maso vyjměte a nechte odpočinout. Do pekáče vlijte ještě zbylou marinádu, zastříkněte vínem (nebo vodou) a na sporáku vyvařte na hustou šťávu. Maso pak pokrájejte na tenké plátky.

4Podávejte se smetanovou kaší s kapustou, hromádkou osmažené kapusty, zakápnuté šťávou a ozdobené petrželkou.

Komentáře

Andrea Bartáková

Jednoduché a velmi chutné....jako přílohu jsem volila bramborovou kaši s hořčici a medem a dohromady to nemělo chybu...

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit