0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pestrá pomazánka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1 / 5. Počet hodnocení: 201
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 590 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 26 g
Tuky 31 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží, jarní a velmi chutná. Smíchejte tvaroh s mrkví, šunkou a přidejte pažitku.

Suroviny

tvaroh 250 g
mrkev 2 ks
mladá
šunka krůtí 50 g
nasekaná
sýr 50 g
tvrdý nebo polotvrdý, nastrouhaný
vejce 1 ks
natvrdo
hořčice plnotučná 1 ČL
pažitka 0.5 svazku
sůl
pepř

Postup

1

1Smíchejte: 250 g tvarohu, 1–2 mladé mrkve (nejlépe z natě), 50 g nasekané krůtí šunky, 50 g (polo)tvrdého sýra (goudy, ementálu , čedaru), nastrouhaného, 1 vejce natvrdo, najemno nastrouhané, lžičku plnotučné hořčice a ½ svazku pažitky, najemno nasekané. Osolte a opepřete.

Související články

6 + 1 tip na pomazánky, které připravíte za pár korun
  • Tipy a triky

6 + 1 tip na pomazánky, které připravíte za pár korun

Dokonalé pohoštění, skvělá studená večeře nebo lahodná snídaně. Pomazánky se těší oblibě u dětí i dospělých, proto bývají běžnou součástí jídelníčků. Když je navíc zvládnete připravit za pouhých pár korun, radost je dvojnásobná. Mrkněte na...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit