Plněné karamelové bochánky

Plněné karamelové bochánky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Plněné karamelové bochánky

3.5 / 5. Počet hodnocení: 32
Více než hodinu Velmi snadné Na 25 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4976 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 706 g
Tuky 176 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Se sladkým překvapením uvnitř!

Suroviny

čokoládové bonbony 100 g
s karamelovou náplní (viz Něco navíc)
máslo 140 g
změklé
třtinový cukr 200 g
krupicový cukr 200 g
vejce 2 ks
mléko 30 ml
vanilkový extrakt 2 ČL
kakao holandského typu 100 g
mouka pšeničná hladká 350 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5 ČL
sůl 1 špetka
krystalový cukr
na obalení

1 Bonbony dejte na hodinu do chladničky. Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo s oběma cukry vyšlehejte do pěny, až zesvětlá a bude nadýchané. Zvlášť prošlehejte vejce, mléko a vanilkový extrakt. Přidejte k máslové směsi a dobře prošlehejte. Prosejte kakao, mouku, kypřicí prášek a špetku soli. Po částech zapracujte do máslové směsi a vypracujte těsto.

2 Vezměte vždy asi lžíci těsta, roztlačte na placičku a zabalte do ní bonbon. Vzniklou kuličku obalte v krystalovém cukru.

3 Skládejte na plech vyložený pečicím papírem a opakujte se zbývajícím těstem. Nechte mezi kuličkami aspoň 2 cm mezery – roztečou se do stran. Pečte 12–15 minut, až cukroví začne praskat. Vyjměte a nechte vychladnout na mřížce. V uzavřené nádobě v chladu vydrží 2 týdny.

NĚCO NAVÍC
Nejlepší bonbony plněné karamelem jsou kuličky Lindt Lindor s karamelem, Rolo, Daim, Marabou nebo Figaro Karamelový úsměv.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/12

Komentáře

Lenka Růžičková

Recept jsem si musela upravit, jinak by všem vypadaly z toho cukru zuby. Cukru jsem dala jen polovinu (100+100) a i tak jsou bochánky sladké až dost, snesla bych méně. Kakaa jsem dala taky méně, jen cca 40g, kakaové jsou i tak dostatečně. Dávat dovnitř ještě další sladkost mi přišel už extrém, místo bonbonu jsem dovnitř zabalila mraženou jahodu (menší). V cukru neobalujte, stačí ho na kuličku nasypat špetku, účel to splní. A po těchto úpravách můžu doporučit, jsou úžasné. Dělala jsem asi menší, protože jich mám z této dávky cca 40. Na povrchu jsou krásně křupavé a vevnitř měkčí i díky té jahodě, aspoň tedy začerstva. A jahoda lehkou kyselostí vykompenzuje sladkost bochánku.

Miška Sádecká

Díky, zkusím. Dělala jsem podobné a moje zkušost s pečením byla: méně času, aby se nepřesušily a uvnitř byly vláčné. A cukru dávám automaticky o 1/3 méně všude. Možná i víc. A chuťově nic nestrádá.

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit