Palačinky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.3 / 5. Počet hodnocení: 1455
Do hodiny Velmi snadné Na cca 10 palačinek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1317 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 203 g
Tuky 30 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Večeře snadno a rychle, která udělá radost všem – nejen dětem. Další recept na palačinky už hledat nemusíte. Ten nejlepší jste právě ulovili!

Suroviny

mléko 250 g
vejce 2 ks
vanilkový cukr 1 bal
lze vynechat
sůl 1 špetka
mouka pšeničná hladká 140 g
olej
lze nahradit máslem, na opékání

Postup

1

V mléce rozmíchejte vejce, vanilkový cukr i sůl a postupně přidávejte mouku. Prošlehávejte metlou.

Těsto na palačinky
ZDROJ: Monika Grabkowska/Unsplash
2

Nechte půl hodiny v chladu odpočívat. Jedině tak vám těsto nebude dál houstnout a vy ho nebudete muset ředit.

3

Rozehřejte pánev, slabě ji potřete olejem nebo máslem a postupně opékejte palačinky.

Opékání palačinek na pánvi

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Komentáře

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit