0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny s pečenou zeleninou

Těstoviny s pečenou zeleninou

4 / 5. Počet hodnocení: 26
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2285 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 306 g
Tuky 72 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokrm se samými plus – odlehčený, bezmasý, a téměř bezpracný... Na léto jako stvořený! 

Suroviny

paprika červená 2 ks
zbavená semen, na nudličky
cibule červená 2 ks
na klínky
chilli paprička 2 ks
červená, zbavená semen, nadrobno
česnek 3 stroužky
nahrubo
třtinový cukr 1 ČL
olivový olej 2 PL
+ navíc k podávání
sůl mořská
rajče 1 kg
menší, zralá, rozčtvrcená
těstoviny 400 g
orecchiette či jiné krátké těstoviny
bazalka 1 hrst
k podávání
parmazán
strouhaný, k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.

2

Do pekáče dejte papriky, červenou cibuli, chilli a česnek. Poprašte cukrem, pokapejte olejem a osolte. Pečte 15 minut a potom přisypte rajčata. Pečte ještě 15 minut, až zelenina změkne a zezlátne.

3

Zatímco se zelenina peče, uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.

4

Sceďte je, přidejte do pekáče k upečené zelenině a zlehka promíchejte. Posypte bazalkovými lístky a parmazánem a podávejte. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Komentáře

Anonym

Nečekala jsem, že budou těstoviny tak dobře chutnat, jen bych příště zkrátila dobu pečení zeleniny, základ bych nechala v troubě 10 minut (pekla jsem na klasiku 200 st.) a po přidání rajčat by 10 minut asi taky stačilo, a ještě zvažuji, že bych je předtím oloupala, 2 chilli papričky bez semínek, s nimi stačí bohatě jedna :-) Pro masožrouty jsem přidala zlehka osmahnutou parmskou šunku a taky dobrý :-)

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit