V jednoduchosti je síla! Špagety aglio e olio jsou toho jasným důkazem. Stačí pár ingrediencí – a báječné lehké jídlo je na světě!
Suroviny
špagety (těstoviny)
2
porce
olivový olej
4
PL
česnek
4
stroužky
chilli paprička
1,5
ks
sušená, rozdrobená nebo odpovídající množství chilli vloček
petrželka
1
hrst
hladkolistá, nasekaná
rajče
1
ks
sůl
strouhaný, k podávání
Postup
1
Špagety uvařte podle návodu na obalu.
2
Mezitím na čtyřech lžících olivového oleje asi minutu opékejte čtyři stroužky česneku pokrájené na plátky a jednu až dvě rozdrobené malé sušené chilli papričky.
3
Přisypte hrst sekané hladkolisté petrželky, jedno pokrájené rajče a osolte. Duste další 2–3 minuty a potom smíchejte se scezenými špagetami.
4
Podávejte posypané strouhaným parmazánem.
Komentáře
Kateřina Švejdová
28.07.2016 14:32
Dobrý den,
Dobrý den,
jsme rádi, že píšete klasičtější. Vámi uváděný postup je pro nás prostě ten základní, ze kterého se dá vycházet. Viz například náš článek:
http://www.apetitonline.cz/recepty/7540-aglio-e-olio.html
Po svých četných návštěvách Itálie to beru podobně jako Italové - každý si do aglio e olio přihodí, co mu chutná. Přidávat trochu rajčat jsem se naučila právě tam, občas tam mí italští přátelé dávají ještě kapary nebo olivy, sardelky, mandle i jiné dobroty. Berou to tak, jako asi my bereme guláš - každý ho dělá jinak. Jsme ale rádi, že vás italské vaření baví stejně jako nás, protože to je nejdůležitější! :-)