Udržet jídlo teplé, zatímco připravujete další, může být pěkný oříšek.
Seznamte se s několika řešeními:
- Alobal je ideální na maso, kuře nebo jiné pečené potraviny.
- Utěrka nebo ručník, případně i vysloužilý, vypraný bavlněný svetřík… Zespodu jimi obalte pokličku, a teplo nemá šanci uniknout. Postarají se také o zachycení páry stoupající z vařených těstovin, rýže nebo zeleniny.
- Omáčník naplňte horkou vodou a nechte chvíli stát, osušte a použijte na teplou omáčku.
- Talíře ohřívejte zhruba pět minut v troubě při 100 °C.
- Horké hrnce držte hezky od stolu podložkami, prkénky či prostíráním.
Pomůže vám také, když talíře nebo misky před podáváním jednoduše a ekologicky šetrně nahřejete. Využijte k tomu zbytkové teplo z vaření. Máte-li rozehřáté elektrické plotýnky po vaření, položte talíře na ně a ony se prohřejí. Pokud jste jídlo pekli v troubě, stačí nádobí vložit po pečení do vypnuté trouby, prohřeje se zbylým teplem, které byste jinak k ničemu nevyužili. Další možností je talíře položit na hrnec, ve kterém máte uvařené jídlo (jako pokličku). V zimě můžete nahřívat talíře také na akumulačních kamnech i na některých radiátorech.
Comments
Skvělé rady. U nás dáváme jídla do polystyrenových termoboxů. Vydrží tam teplé i několik hodin. Obzvlášť, když rozvážíme obědy.
( http://www.wespa.cz/produkty/termoboxy.html )