Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Červenočočkové karbanátky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 66
Do 30 minut Snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1290 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 169 g
Tuky 2 g
Vláknina 97 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Karbanátky z červené čočky jsou senzační bezmasou alternativou k těm tradičním. Chuť červené čočky, celeru a mrkve lahodně doplní česnek, kari a petrželka. Pokud nevíte, co si s sebou vzít na výlet, pak recept na červenočočkové placičky vás v rozhodování zachrání.

Suroviny

10-12 minut vařená ve vodě doměkka a slitá
řapíkatý celer 2 ks
najemno
mrkev 1 ks
nahrubo nastrouhaná
česnek 1 stroužek
prolisovaný
strouhanka 50 g
petrželka 1 hrst
jemně nasekaná
kari koření 1 ČL
(podle chuti)
sůl
pepř
strouhaná
olivový olej
na opečení

Postup

1

Celer, mrkev a česnek zprudka opečte na pánvi na troše oleje za stálého míchání. Polovinu čočky rozmělněte na kaši (v robotu, přes sítko). Pak všechnu čočku smíchejte s opečenou zeleninou, kari, petrželkou, citronovou kůrou, osolte a opepřete. Postupně přisypávejte strouhanku, abyste po zpracování získali stejnoměrnou hmotu.

2

Z hmoty vytvarujte osm karbanátků a obalte je ve strouhance. Opečte je na mírném plameni na pánvi na troše olivového oleje, asi 5 minut z každé strany. Hned podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Komentáře

21.10.2016 14:19

Přidala jsem navíc cibuli a dvě vajíčka a nakonec ještě obalila ve vajíčku a strouhance. Karbanátky při sobě držely bez problémů a byly dobré, ale přece jen mi přijdou takové "vysušené", hodně hutné... jak jim dodat šťávu? :)

21.10.2016 15:42

Možná by jim na šťavnatosti přidala troška ricotty vmíchaná do základu :-)!

06.01.2016 15:34

Souhlasím, po přidání vejce jsme získali skvělé jídlo!

09.12.2014 07:51

Na množství čočky je jedna lžička kari málo, a hmota nám nedržela při smažení pohromadě dokud jsme nepřidali vajíčko, pak už to bylo bez problému a chutnalo i dětem:-)

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč