Vepřové v mléce

Vepřové v mléce

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 30 minut Snadné pro 4 - 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3399 kcal
Bílkoviny 238 g
Cukr 210 g
Tuky 190 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jeden z nejznámějších toskánských receptů. Emanuele Ridi, od kterého máme recept, zvolil úpravu bohatší na chuť díky zelenině a koření v omáčce.

Suroviny

česnek 2 stroužky
na plátky
celer 2
na plátky
cibule 1 ks
nahrubo
bobkový list 1 ks
+ na ozdobení
hřebíček 1 ks
šalvěj snítka
listy nahrubo
rozmarýn snítka
vepřové maso 1 kg
bez kosti
víno bílé 100 ml
olivový olej extra panenský 2 PL
sůl mořská
mléko 1 l
bageta
lze nahradit bramborovou kaší

1 Promíchejte česnek, řapíkatý celer, cibuli, bobkový list, hřebíček, šalvěj a rozmarýn. Maso na hřbetu pokrytém tukovou vrstvičkou nařízněte do mřížky a převažte případně provázkem. Obalte ho v připravené zeleninové směsi. Přelijte vínem, zakryjete fólií a nechte v chladničce odpočívat 12 hodin.

2 Maso vyjměte z marinády a na rozehřátém oleji ho opečte pěkně ze všech stran dozlatova. Vyjměte a dejte stranou. Marinádu přeceďte, tekutinu uchovejte a zeleninu s kořením vhoďte do uvolněného kastrolu. Opékejte 4 minuty, pak vraťte maso, osolte a přilijte marinádu. Přiveďte k varu a pak po sběračkách přilévejte horké mléko. Na slabém plameni nechte bublat 2 hodiny.

3 Uvařené maso nakrájejte na plátky a podávejte je s lahodnou mléčnou omáčkou, kterou podle chuti můžete propasírovat. Ozdobte snítkou bobkového listu. Přikusovat můžete křupavou bagetu, ale chutná i s dušenou rýží nebo bramborovou kaší.

Celerovo-bramborová kaše

Více

 

Komentáře

Apetit magazín

  • Suroviny

Proč patří tučné mořské ryby do našeho jídelníčku?

Tučné ryby z moře mají pro člověka zásadní zdravotní benefit. V jejich tuku se necházejí zdraví prospěšné omega-3 nenasycené mastné kyseliny a důležitý vitamin D. Čerstvá i mražená ryba navíc představují dokonalou surovinu pro přípravu...
  • Lidé a jídlo

Seznamte se se slavnými jablečnými koláči!

Podzimní přebytky jablek nemusí končit vždycky jenom ve štrúdlu. Ač je tento moučník ověřená a chutná klasika, zkuste pro jednou oslavit babí léto některým z vyhlášených světových jablečných koláčů. Slibujeme, že nebudete litovat. ...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Užijte si ještě léto — hledáním vinných pokladů!

Je vám líto, že už prázdniny plné objevování cizích zemí skončily? Food bloger a sommeliér Jan Juřica věří, vás prostřednictvím výběru těch nejzajímavějších vín z kolekce Found od M&S, ještě do příjemné letní nálady hravě vrátí. Anebo...

Obchod Apetit