0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9 / 5. Počet hodnocení: 15
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 40 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 13724 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 2656 g
Tuky 259 g
Vláknina 253 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle supersnadný recept kuchaře Michala Nikodéma, majitele školy vaření Ola Kala, máme v repertoáru už dlouho. Nepečeným cukrovím totiž doplňujeme zásoby cukroví i v průběhu svátků. 

Suroviny

žloutek 4 ks
z natvrdo uvařených vajec
moučkový cukr 240 g
kokos strouhaný 80 g
+ navíc na obalování
máslo 100 g
změklé
rum 1 PL
tuzemák
sušené brusinky 40 ks

1 Žloutky propasírujte přes jemné sítko do misky. Přidejte cukr, kokos, máslo a rum a vypracujte hladkou hmotu. Zabalte ji do potravinářské fólie a dejte alespoň na hodinu do lednice vychladit.

2 Z připravené kokosové hmoty potom tvořte v dlaních kuličky o průměru asi 3cm a obalujte je ve strouhaném kokosu. Do každé kuličky vtlačte brusinku, lehce ji tím zploštíte a cukroví tak ozdobíte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Komentáře

Martina Zajícová

Dobrý den, Elizabeth,
uvařte jednoduše celá vejce a uvařené bílky pak můžete sníst třeba na chlebu s máslem nebo je přidejte do nějaké pomazánky či salátu ;-)!

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit