0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kokosový likér

Kokosový likér

4.5 / 5. Počet hodnocení: 57
Více než hodinu Velmi snadné cca 1 litr

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2437 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 139 g
Tuky 149 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vsadíme se, že ani u vás nezůstane po tomhle ‚liguere‘ jedno oko suché. A pokud hledáte způsob, jak zhodnotit zbylý kokos, právě jste ho našli!

Suroviny

kokosové mléko 400 ml
kokos 120 g
strouhaný
moučkový cukr 100 g
kokosový krém 400 ml
lze nahradit smetanou
bílý rum 150 ml
70–150 ml, podle chuti

Postup

1

V kokosovém mléku krátce povařte strouhaný kokos. Po zchladnutí rozmixujte, přidejte moučkový cukr a kokosový krém nebo smetanu.

2

Nakonec vmíchejte bílý rum. Množství alkoholu si zvolte sami podle toho, jak chcete likér silný.

3

Nechte přes noc odležet.

4

Likér protřete přes jemné sítko či cedník, abyste v něm neměli hrubší kousky kokosu. Pak už ho jenom přelijte do lahve.

Uchovejte v chladu a před použitím protřepte.

Související články

Vánoce s předstihem: 13 likérů do 30 minut
  • Zajímavosti

Vánoce s předstihem: 13 likérů do 30 minut

Čím jiným se začít ladit na adventní notu než domácími likéry? Tekutá slast ukrytá v lahvi omamně voní alkoholem a kořením, ve správném balení udělá radost nejen vám, ale i vašim blízkým.  Připravujte už dnes Následující likéry...
Jak se zahřát na podzim? Připravte si dokonalý domácí likér
  • Jak na to

Jak se zahřát na podzim? Připravte si dokonalý domácí likér

Zatímco v létě si rádi dopřejeme lehký osvěžující drink, na podzim to chce něco silnějšího na zahřátí. Připravte si lahodný domácí likér, který potěší chuťové smysly, zahřeje a když ho hezky zabalíte, poslouží i jako milý dárek. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

Anonym

MILUJI KOKOS,TAK JSEM VYZKOUŠELA RECEPT,ALE VÝSLEDEK BYL KATASTROFÁLNÍ.NEBYLO TO K PITÍ,TÁHLO SE TO JAKO SOPEL.ZKLAMALO MĚ TO,NEVÍM,KDE BYLA CHYBA.

Dan Danca

ZKLAMAL. Výsledné množství je asi 0,6-7 litru, dala jsem 100 ml rumu. Chuťově to úplně špatné není, ale zázrak taky ne. Zbylo hodně kokosu, protože to přes cedník moc neteklo. Drahé suroviny, výsledek tak na 30%.

Ivana Hysková

Po přečtení negativních komentářů jsem měla trochu obavy, přesto jsem recept vyzkoušela a dobře jsem udělala. S výsledkem jsem velmi spokojená. Pro upřesnění - místo kokosu jsem použila koncentrovaný kokosový krém od Bon Coco.

Obchod Apetit