Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Špagety s rajčatovou omáčkou & masovými koulemi

Špagety s rajčatovou omáčkou & masovými koulemi

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 (24)
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3740 kcal
Bílkoviny 200 g
Sacharidy 398 g
Tuky 129 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čerstvá letní verze jednoho z nejoblíbenějších receptů.

Suroviny

hovězí maso mleté 350 g
parmazán 120 g
nastrouhaný
petrželka 1 svazek
strouhanka 25 g
vejce 1 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
česnek 3 stroužky
rajčata 750 g
nakrájená
bobkový list 3 ks
špagety 400 g
nebo jiné těstoviny

1 Do misky dejte maso, 2/3 parmazánu, nasekanou petrželku (trošku jí odložte na posypání), strouhanku a vejce. Osolte a opepřete. Opatrně propracujte rukama, aby se směs spojila, ale s hnětením to nepřehánějte. V navlhčených dlaních vytvořte kuličky. 

2 Ve velké pánvi na středním až silném ohni rozehřejte olej. Pomocí dvou lžic klaďte do pánve koule, aby se nedotýkaly. Oheň zmírněte, aby se nepřipékaly, ale opékaly a bylo možné je nechat být 5-6 minut, až zespodu zhnědnou. 

3 Mezitím oloupejte a nakrájejte nadrobno cibuli a česnek. Kolem masových koulí nasypte cibuli a na ni česnek. Až koule zespodu zhnědnou a cibule začne měknout, vsypte rajčata, vložte bobkové listy, osolte a opepřete. Zmírněte oheň, aby směs jen mírně bublala, ale neustávala v tom. Přiklopte a duste, aby se maso uvařilo - asi 8 minut. Pak odklopte a nechte zprudka svařit omáčku - asi 10 minut. Míchejte pouze v případě, je-li to třeba, a co nejopatrněji. 

4 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě al dente (trochu vody z nich po zcezení uschovejte) a pak těstoviny vraťte do hrnce. 

5 Masové koule shrňte na stranu pánve a promíchejte omáčku, podle potřeby dolaďte chuť. Odstraňte bobkové listy a polovinu omáčky nalijte pomocí lžíce do hrnce k těstovinám. Na mírném ohni promíchejte a podle potřeby zřeďte trochou vody z těstovin. 

6 K podávání rozdělte těstoviny na talíře či do misek, navrch dejte masové koule a zbývající omáčku, posypte zbývajícím parmazánem a petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Komentáře

Anonym

Můj nejoblíbenější recept na kombinaci mleté maso + špagety. Zajímavé, snadné, rychlé -
má úspěch i u návštěv. Doporučuji vyzkoušet.

Apetit magazín

Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...
Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...

Obchod Apetit