Svěží dort bez mouky s malinami a tvarohem

Svěží dort bez mouky s malinami a tvarohem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Více než hodinu Snadné Na 1 dort

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2589 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 346 g
Tuky 88 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

"Dort jsem vymyslela pro svou maminku ke Dni žen. Dělala jsem ho s láskou s heslem 'Ženy sobě' a bylo to na něm znát," napsala nám čtenářka Míša Aulická.

Suroviny

med 3 PL
vejce 3 ks
olej 2 PL
+ na vymazání formy
rum 1 PL
tuzemák
pudinkový prášek 3 bal
čokoládový
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
sůl 1 špetka
vanilkový extrakt 3 kapky
malinový džem
na potření korpusu
maliny 4 hrsti
čerstvé nebo mražené (rozmražené a okapané)
čokoládové hobliny
na ozdobu
Na krém
tvaroh měkký 2 ks
1 ve vaničce a 1 v alobalu
zakysaná smetana 175 g
citronová kůra
z půlky citronu
rum 1 PL
tuzemák
med
nebo cukr či javorový sirup podle chuti
vanilkový extrakt 2 kapky
nemusí být

Troubu předehřejte na 180°C. Na korpus vyšlehejte med, vejce, olej, rum a vanilkový extrakt do pěny. Přisypte pudinky s kypřicím práškem a špetkou soli a promíchejte. Připravené těsto nalijte do vymazané dortové formy a pečte asi 15 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde suchá. Korpus nechte vychladnout.

Všechny ingredience na krém smíchejte dohromady a vyšlehejte dohladka. 

Korpus potřete marmeládou, naneste na něj rovnoměrně část krému, ten poklaďte malinami a pokryjte krémem.

Hotový dort ozdobte hoblinkami čokolády a dejte chladit do lednice, nejlépe do druhého dne.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/5

Komentáře

Aneta Vagalová

výborná, jednoduchá a rychlá záležitost. Těsto krásně vykyne, má výbornou čokoládovou chuť.Dělala jsem ho na plech 23x33 cm, chtěla jsem to mít jako řezy, takže jsem pak těsto rozřízla podélně na půl. Do krému jsem přisypala nastrouhanou čokoládu, oba pláty uvnitř namazala domácí jahodovou marmeládou a navrch polila čokoládou. Je to dobrota.

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit