Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4824 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 480 g
Tuky 282 g
Vláknina 89 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tímto dezertem ohromíte každou společnost. Obrácené jahodové koláčky chutnají nejlíp ihned po upečení.

Suroviny

jahody 800 g
chlazené nebo mražené a povolené
na poprášení pracovní plochy

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C.

2

Zahřívejte v rendlíku za stálého míchání máslo, cukr, rozpůlené vanilkové lusky i vyškrabaná semínka a 3 lžíce vody. Po rozpuštění cukru přiveďte k varu a vařte 2–3 minuty.

3

Stáhněte z ohně a lusky vyhoďte. Jahody (velké přepulte) rozdělte do osmi formiček o objemu 200 ml a o průměru 8–9 cm; měly by zaplnit formičky asi do 3/4. Jahody přelijte karamelem z rendlíku.

4

Těsto rozválejte na pomoučněném vále na plát silný 5 mm a vykrojte z něj 8 kol o průměru 9 cm.

5

Těstem zakryjte jahody ve formičce a pečte 20–25 minut dozlatova. Po upečení překlopte koláčky pomocí talíře a ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Chutnat vám budou s neslazenou šlehačkou, mascarpone, zakysanou smetanou či se zmrzlinou a ozdobené lístky meduňky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Komentáře

22.06.2017 19:53

Dobrý den,prosím o radu.nevím kde najdu recepty uložené v mé kuchařce.děkuji

23.06.2017 15:42

Dobrý den, Jano, nahoře, ve stejné lište, kde je velký červený nápis Apetitonline.cz (a PŘEDPLATIT A OBCHOD) je i symbol lupy pro vyhledávání a silueta panáčka pro přihlášení. Když se pomocí panáčka přihlásíte, můžete na něj znovu kliknout a vyjede vám nabídka - můj účet, moje kuchařka, moje recepty a přidat recept :-)!
Pokud jste přihlášená, pak ji najdete i tady: http://www.apetitonline.cz/moje-kucharka

Hezký den, redakce Apetitu

20.06.2017 12:07

Dobrý den, prosím o radu, jahody pustily šťávu, karamel v troubě zůstal tekutý, takže o koláčcích nemohla být řeč, spíš jahodová omáčka s poklopem z listového těsta. Kde jsem udělala chybu?

21.06.2017 13:31

Dobrý den, Oli,
jak už jsem psala, nevím, jak moc se liší váš výsledek od fotografie, ale myslíme, že jste žádnou chybu neudělala. V tomto případě bude jahodový karamel vždy více či méně tekutý. Podle toho kolik jahody pustí tekutiny. My bychom jím asi koláčky polili a ihned je podávali se šlehačkou či zakysanou smetanou :-).

S pozdravem, redakce Apetitu

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč