Kořeněná treska s bombajskými bramborami

Kořeněná treska s bombajskými bramborami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1092 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 129 g
Tuky 34 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bombajské brambory jsou jednoduše dokonalé! Budou se hodit nejen ke kořeněné bělomasé rybě...

Suroviny

treska 2 ks
pěkné velké filety, lze nahradit jinou bělomasou rybou
sůl
kari koření 2 ČL
arašídový olej
na opékání
kurkuma (mletá) 0.5 ČL
citron
klínky k podávání
Na brambory
brambory 500 g
oloupané a nakrájené na kostky
slunečnicový olej 2 PL
šalotka 2 ks
nadrobno
římský kmín 0.5 ČL
hořčičné semínko 0.5 ČL
kurkuma (mletá) 0.5 ČL
rajčata cherry 100 g
koriandr 1 hrst

Postup

1

Brambory uvařte v osolené vodě téměř doměkka, pak slijte.

2

Smíchejte kari koření s 1 lžící arašídového oleje, kurkumou a špetkou soli a směs vetřete do tresky. Nechte 10 minut odležet.

3

V pánvi rozehřejte slunečnicový olej a zvolna na něm opékejte šalotky, jen aby změkly. Pak přidejte římský kmín a hořčičná semínka a nechte je rozvonět. Vsypte kurkumu a potom brambory a promíchejte. Opékejte, dokud se brambory neobalí v koření. Přidejte rajčata a opékejte, dokud nezačnou praskat. Osolte, opepřete a stáhněte z plotny. Na závěr vmíchejte polovinu koriandru.

4

Tresku opečte na grilu či pánvi s trochou arašídového oleje.

5

Brambory rozdělte na talíře, navrch přidejte tresku a posypte zbylým koriandrem. Podávejte s klínky citronu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/5

Komentáře

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...
Jak využít v plantainy v kuchyni?
  • Tipy a triky

Jak využít v plantainy v kuchyni?

Narazili jste v obchodě na sytě zelené banány, které vypadaly, že je sklidili o měsíc dřív, než měli? Možná to byly právě banány plantain. Tento druh banánů bývá zařazován spíše mezi zeleninu než ovoce. Pojďme se podívat, do jakých pokrmů...
Jak se projevuje závislost na jídle a jak se jí zbavit?
  • Lidé a jídlo

Jak se projevuje závislost na jídle a jak se jí zbavit?

Jídlo je životní nutností, bez něj bychom zemřeli. Mnozí z nás ale jídlo neberou jako něco, co nás drží při životě, ale jako rozkoš a požitek. A od takového způsobu vnímání jídla zbývá už jen krůček k tomu, abychom si na něm...

Obchod Apetit