0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Králík marinovaný v červeném víně

Králík marinovaný v červeném víně

3.8 / 5. Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7533 kcal
Bílkoviny 494 g
Sacharidy 535 g
Tuky 256 g
Vláknina 106 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V alpském podhůří na severu Itálie je tahle domácí úprava nesmírně oblíbená – hlavně v zimě. Velmi lahodný způsob, jak se zahřát!

Suroviny

králičí maso 2 kg
naporcovaný
víno červené 1500 ml
težší, suché
mrkev 3 ks
řapíkatý celer 1 svazek
cibule 1 ks
česnek 4 stroužky
bobkový list 3 ks
jalovec 3 kuličky
hřebíček 3 ks
mouka pšeničná hladká 2 PL
vývar 1 l
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
olivový olej 2 PL
jalovec 1 snítka
na ozdobu, nemusí být

Postup

1

Do větší teflonové pánve vložte opláchnuté porce králíka a zakryjte je poklicí. Pět až deset minut je bez tuku prohřívejte na mírném plameni. Potom slijte vodu, kterou maso pustí, a postup opakujte; postačí dvě minuty. Znovu slijte tekutinu a opláchněte maso pod studenou vodou.

2

Vložte králíka do velké mísy spolu s nakrájenou zeleninou a kořením. Zalijte vínem a na 24 až 48 hodin uložte do ledničky.

3

V široké nerezové pánvi rozehřejte olivový olej. Vkládejte do něj kousky marinovaného masa a krátce je opékejte. Potom je osolte, přikryjte pokličkou a na mírném plameni asi hodinu duste. Podlévejte vývarem a marinádou.

4

Mouku rozmíchejte v troše teplého vývaru a vlijte do šťávy. Promíchejte a krátce povařte, až omáčka zhoustne. Pak jí zalijte králíka a případně ho ozdobte snítkou jalovce. Podávejte s polentou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

Anonym

Tak tohleto je absolutně báječné. Tak nám to chutnalo, že jsem napříště udělala podle tohoto receptu kuře a nezklamalo mě. Dobré červené víno dělá zázraky :-)

Anonym

Chcete-li, aby maso více natáhlo chuť u barvu vína (marinády), tak ho nesmažte před marinováním, ale propíchejte ho na více místech a dejte do marinády - maso si krásně natáhne marinádu až ke kosti (pokud to napícháte až ke kosti), jinak bude hl. červené jen po povrchu

Anonym

Dělala jsem to tak, jak píšeš, Jani, už taky a bylo to opravdu božské. Bůh určitě tvé počínání plně schvaluje .-)

Martina Kojzarová

Dobrý den,
zatím jsme to nezkoušeli, ale asi by bylo možné marinovanou zeleninu slít (šťávu nevylévejte, budete ji potřebovat na podlévání) a okapanou následně zalít 1/2 litrem vody a uvařit z ní vývar, který pak použijete místo poloviny masového vývaru z ingrediencí. Zeleninu stejně nakonec vyhodíte, ale alespoň ji využijete ještě jednou.

S pozdravem, redakce Apetitu

Obchod Apetit