Základ na luxusní domácí pizzu.
Suroviny
mouka pšeničná hladká
1
kg
+ případně na podsypání
olivový olej bazalkový
2
PL
droždí čerstvé
1
kostka
voda
½
l
vlažná
sůl
1
špetka
krupicový cukr
1
špetka
Postup
1
Do velké mísy prosejte mouku a promíchejte ji se špetkou soli.
2
Uprostřed udělejte důlek, rozdrobte do něj droždí, přidejte cukr, přilijte trochu vlažné vody a nechte vzejít kvásek.
3
Pak přilijte olej, zbylou vodu a zpracujte v pružné hladké těsto. Nejlepší je na to robot, ale zvládnete to i ručně na pomoučněné ploše.
4
Potom těsto přesuňte do mísy, přikryjte potravinářskou fólií a dejte do druhého dne kynout do lednice (dobu kynutí nepodceňujte).
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 46 receptů na pizzu všech druhů, barev i tvarů(46 receptů)
Komentáře
Štěpánka Novakova
04.01.2018 17:37
Před časem jsem na stránkách
Před časem jsem na stránkách Apetitu našla naprosto dokonalý recept na pizzu s hladkou a polohrubou moukou. Chtěla jsem pizzu před časem udělat, ale recept ze stránek zmizel, je možné ho znovu získat?
Děkuji
Martina Kojzarová
05.01.2018 10:28
Dobrý den, Štěpánko, jediný
Dobrý den, Štěpánko, jediný recept na pizzu, který ze stránek zmizel je Domácí pizza se šunkou a mozzarellou z komerční sekce Chuť zažít víc. Není ovšem z hladké a polohrubé, ale pouze z hladké nebo pizza mouky, takže nesplňuje váš popis :-(. Pokud nám pošlete mail na web@apetitonline.cz rádi vám recept zašleme. Recept na těsto, který obsahuje polohrubou mouku je zase tady: http://www.apetitonline.cz/recepty/3079-zakladni-testo-na-pizzu.html Pokud to není on, mohla byste nám napsat více informací o receptu, který hledáte? Čím byla pizza obložená, jak vypadala fotografie, kdy jste recept zkoušela, zkrátka cokoli, co by nám pomohlo s hledáním. Moc děkujeme, redakce Apetitu