0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tvarohová pomazánka s droždím a sýrem

Tvarohová pomazánka s droždím a sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tvarohová pomazánka s droždím a sýrem

4.3/5 Počet hodnocení: 87
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 584 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 26 g
Tuky 33 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Že máte na pomazánku s droždím z dětství nemilé vzpomínky? Zkuste mu dát ještě šanci v kombinaci s tvarohem, sýrem a okurkou. 

Suroviny

cibule 1 ks
malá, najemno nasekaná
máslo 1 PL
droždí 120 g
mléko
hořčice 1 ČL
nakládaná, nasekaná
tvaroh 200 g
sýr 50 g
polotvrdý, nastrouhaný
pažitka svazek
nasekaná
pepř
čerstvě mletý
sůl

Postup

1

Malou cibuli, najemno nasekanou, nechte na mírném plameni zesklovatět na lžíci másla, přidejte 120 g droždí a míchejte, dokud nezrůžoví. Podlijte trochou mléka a minutku povařte. Stáhněte z plamene, vmíchejte lžičku hořčice a 1 nakládanou okurku, nasekanou.

2

V misce důkladně smíchejte se 150–200 g tvarohu, 50 g nastrouhaného polotvrdého sýra a ½–1 svazkem nasekané pažitky. Podle chuti osolte a opepřete.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Komentáře

Petra Nawrath

tvarohová pomazánka s droždím - podle výše uvedeného receptu naprosto nechutná, kyselá, řídká, a to jsem nepřidala mléko, jak je v receptu uvedeno ..., někde se stala chyba :-)

Dan Císař

Celkem tuším, kde ta chyba nastala. Někde mezi palcem a malíkem.

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč