Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Gnocchi s modrým sýrem
ZDROJ: pexels.com
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 33
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1634 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 189 g
Tuky 60 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rozhodně se vám vyplatí, když si hotové gnocchi natrvalo ubytujete v mrazáku. Ideálně totiž zafungují jako rychlá večeře i jako pohoštění pro nečekanou návštěvu.

Suroviny

gnocchi bramborové 500 g
hotové
niva, gorgonzola, stilton
sůl
pepř

Postup

1

Gnocchi uvařte podle návodu ve větším množství osolené vody. Asi minutu před koncem varu k nim přisypte špenát. Směs pak přes cedník slijte a nechte okapat. Předehřejte gril v troubě nebo ji zapněte na nejvyšší stupeň.

2

V zapékací misce promíchejte smetanu s parmazánem, vsypte gnocchi se špenátem, všechno pořádně promíchejte a poprašte pepřem. Posyp­te kousky plísňového sýra a osolte jenom v případě, že se vám sýr nezdá dost slaný.

3

Dejte rychle zapéct do trouby nebo pod gril, dokud se sýr neroztaví a nezezlátne. Okamžitě podávejte.

Vyberte si ten pravý: Místo plísňového sýra můžete klidně zkusit kozí, ovčí nebo zrající – hlavně aby měl silnou, výraznou chuť.

Tip Apetitu
Dánský přírodní sýr s modrou plísní Danablu je velmi kvalitní a má dlouholetou tradici. Ze čtvrtiny ho tvoří tuk; konzistencí se lahodný sýr hodí k tepelné úpravě i ke konzumaci za studena.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

20.12.2008 17:05
Vše se povedlo, vyměnila jsem špenát za osmaženou slaninu:-) a moc nám chutnalo. Jako sýr jsem použila nivu a s ní už rozhodně nepřisolujte. Rychlý a moc dobrý recept.
21.10.2008 19:28
fakt supr!jako všechny recepty tady!! 10*
03.09.2007 14:35
Recept se nachází v č.9/05, str.12
27.03.2007 14:37
tohle bylo první jídlo, které jsem podle Vašeho časopisu uvařila, a pd té doby je to naše nejoblíbenější - manžela i syna (3,5) a ten vždy poznamená, že to je mňamka
27.03.2007 14:36
tohle bylo první jídlo, které jsem podle Vašeho časopisu uvařila, a pd té doby je to naše nejoblíbenější - manžela i syna (3,5) a ten vždy poznamená, že to je mňamka
28.05.2006 12:52
Teda ja nevim jak Vam ale ta zakysana smetana mi v tom nechutnala. Bylo to nakysle.....brrr

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč