Sušená rajčata, kapary, sardelky, černé lesklé olivy a ricotta – to je prostě slunná Sicílie.
Suroviny
Postup
Na 4 lžících panenského olivového oleje opékejte minutu česnek, sardelové řezy a chilli.
Přidejte kapary, okapaná a nasekaná nakládaná sušená rajčata a míchejte další minutu.
Směs rozmixujte nebo utřete v hmoždíři s ricottou a parmazánem.
Vmíchejte nadrobno nasekané odpeckované olivy a petrželku. Je-li směs moc hustá, přidejte olivový olej.
NĚCO NAVÍC
Rajčata můžete nahradit 1–2 lžícemi dvakrát koncentrovaného italského rajského protlaku (doppio concentrato).
JAK POUŽÍT
Ze sicilského pesta můžete podle našeho receptu připravit pikantní těstoviny s chorizem. Chutnat vám bude i namazané na opečených plátcích ciabatty. Aromatické pesto můžete přidat do těstovin s konzervovaným tuňákem a fazolemi nebo podávat jako dip ke grilovaným jehněčím klobáskám.
Komentáře
Dobry den, je mozne uskladnit v lednici dele. Dekuji
Dobrý den,
vzhledem k obsahu ricotty bychom se delšímu skladování raději vyhnuli :-(. Možnou variantou by bylo udělat pesto bez ricotty a tu pak před použitím přimíchat, ale zatím jsme to takto netestovali. Ovšem v principu by to měla trvanlivost pesta lehce prodloužit. Nejlepší je ale stejně asi čerstvé ;-).
Mějte se moc krásně, redakce Apetitu