Skvělá k fish & chips, burgerům i opékané zelenině.
Na domácí majonézu dejte do mísy 2 žloutky, 1 lžíci dijonské hořčice a 1 lžíci vinného octa. Osolte, opepřete a prošlehejte. Za stálého šlehání přilévejte pomalu olivový olej (přibližně 280 ml), až vznikne hustá majonéza. Do ní přidejte najemno nasekanou malou šalotku a 2 malé, najemno nakrájené nakládané okurky (cornichon). Na závěr dochuťte pár kapkami citronové šťávy a trochou nasekaných bylinek (petrželka, kerblík, pažitka).
NĚCO NAVÍC
Bojíte se, aby se vám majonéza nesrazila? Zaručeně hladkou a krémovou majonézu přípravíte snadno. Potřebujete jen jednoho šikovného pomocníka, a to tyčový mixér. Všechny přísady (žloutky, hořčici, ocet a olej) navrstvěte do úzké vyšší nádoby, která v ideálním případě kopíruje šířku spodní části tyčového mixéru. Mixér zapněte a pomalu táhněte směrem nahoru. Voilà, vaše domácí majonéza je hotová. Dochuťte ji tak, jak máte rádi.
Comments
Svatava Fialová
12.08.2018 10:26
Majoneza je super. Bylo by
Majoneza je super. Bylo by možné, prosím, přidat ikonku na zařazeni do kuchařky, ať to nemusím pokaždé vyhledávat:-) Dekuji
Martina Kojzarová
16.08.2018 16:17
Dobrý den, paní Fialová,
Dobrý den, paní Fialová,
máme velkou radost, že se majonéza osvědčila :-)! Bohužel se jedná o článek, nikoli recept, proto si nejsem jistá, zda bude ikonku možné přidat, ale zeptám se! Za celou redakci přeji krásné léto.
Svatava Fialová
16.08.2018 21:38
Děkuji, Vám taky hezký zbytek
Děkuji, Vám taky hezký zbytek léta.