0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pasta à la Vito Mollica

Pasta à la Vito Mollica
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Pasta à la Vito Mollica

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu 1,4kg čerstvých či 800g sušených těstovin

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5154 kcal
Bílkoviny 260 g
Sacharidy 640 g
Tuky 144 g
Vláknina 120 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hosté luxusní restauce hotelu Four Seasons jsou nadšením bez sebe z něčeho tak ,obyčejného‘, jako jsou pravé domácí těstoviny – ty, které připravuje pan šéfkuchař. Zkuste je i vy!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 1 kg
nejlépe typ 00 + 100 g na poprášení pracovní plochy
vejce 10 ks
střední velikost
olivový olej 1 PL
extra panenský

Postup

1
Mouku prosijte na pracovní plochu; ta by měla být z materiálu, který udrží stálou teplotu, tedy ze dřeva nebo hladkého kamene, nejlépe mramoru. Utvořte v mouce důlek, vyklepněte do něj všechna vajíčka a začněte obě ingredience rychle zpracovávat, aby vám vejce neutekla ze stolu. Žádný strach z řídké konzistence – změní se.
2

Když máte všechnu mouku zapracovanou, přikápněte zhruba lžíci toho nejlepšího extra panenského olivového oleje. Vito samozřejmě vyrábí i různě barevné nudle – a právě v téhle fázi přidává do těsta například pyré ze špenátu, brokolice, rajčat, šafrán, ale i kakao nebo sépiové barvivo. Výsledkem je zajímavá barva i chuť.

příprava těsta

3

Hnětení vlastníma rukama nic nenahradí; jedině tak si těsto ‚osaháte‘. Doba hnětení velmi závisí právě na kvalitě mouky a na tom, kolik lepku obsahuje – právě on totiž ingredience spojuje. Počítejte zhruba s 15 minutami, dopracovat byste se měli hedvábného ‚balíčku‘.

4

Nechte ho půl hodiny až hodinu odpočívat v utěrce.

hnětení těsta

5

Z odpočatého těsta odkrajujte příslovečné kousky. Pokud máte strojek, protlačujte je nejprve mezi hladkými válečky. Po každém vyválení přeložte vzniklou placku napůl a postup čtyřikrát opakujte. Pak upravujte rozestupy válečků na stále užší, takže z kousků těsta nakonec vzniknou dlouhé tenké pruhy.

6

Odkrojte okraje, ale nevyhazujte – nakrájené a usušené jsou skvělou zavářkou do polévky. Teď přijdou ke slovu rozkrajovací válečky s výstupky. Náš strojek je má ve dvou velikostech a rozestupech, takže vyrábí nudle širší i užší. Jestli strojek nemáte, stačí pruhy těsta několikrát přeložit a rozkrájet na požadovanou šířku.

lisování těstovin

7

Rozkrájené těstoviny trochu roztřepte a nechte na pracovní ploše či utěrce mírně proschout (asi deset minut).

8

Teď máte tři možnosti: a) okamžitě je uvařit, což trvá asi minutu, a sníst, což jde ještě rychleji, b) trochu proschlé vakuovat – v chladničce vydrží asi týden –, nebo za c) usušit úplně a uchovat v uzavřené nádobě.

vaření těstovin

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Komentáře

Anonym

Domácí těstoviny(nudle) mi dělá babička. Sama se divím, že si s tím dá tu práci. Ale výsledek - více než velmi vynikající.

Anonym

Naprostý souhlas! Ideální jsou nudle z tohoto těsta i na sladké recepty. Všichni se rozplývali z těchto nudlí s mákem a cukrem... I mí kamarádi z Říma...!!! :)

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč