Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 11
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2197 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 329 g
Tuky 56 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neodolatelné jednohubky, které mizí rychlostí blesku!

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 2,25 ČL
mletá
sůl ½ ČL
vejce 2 ks
mléko 150 ml
rozpuštěné
vanilkový extrakt 1 ČL
větší, pevná (např. Granny Smith), oloupaná, bez jadřinců, nakrájená na drobné kousky
rostlinný olej
řepkový nebo slunečnicový, na smažení
na posypání

1 Ve větší míse promíchejte metličkou mouku, cukr, prášek do pečiva, skořici a sůl. V menší misce stranou prošlehejte vejce, přidejte mléko, rozpuštěné máslo a vanilkový extrakt. Vzniklou tekutou směs jemně vmíchejte do suché směsi, jen aby se společně spojily – nepřemíchejte! Přidejte nakrájená jablka – možná se vám bude zdát, že je jich v těstě hodně, ale je to tak v pořádku – a promíchejte.

2 V rendlíku či pánvičce rozpalte vyšší vrstvu oleje (4–5 cm) a udělejte zkoušku – kápněte do oleje maličko těsta. Pokud začne hned prskat a vypluje na hladinu, má olej tu správnou teplotu na smažení. Naberte těsto – buď vrchovatou lžičku, nebo, což je ještě lepší, použijte kopečkovací lžíci nejmenších rozměrů a vyklopte těsto do horkého oleje.

3 Postupujte po dávkách, nesmažte více než šest až osm kuliček (podle velikosti) najednou, aby se olej příliš neochladil. Smažte cca 3 minuty, podle velikosti vdolečků, můžete je i opatrně otočit. Hotové vdolečky vyjměte děrovanou lžící a nechte na ubrousku odsát přebytečný tuk. Servírujte teplé posypané moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Komentáře

29.10.2018 19:16

Dobrý den, možná to již v diskuzi proběhlo, ale - proč již neuvádíte u receptů, v jakém čísle se recept objevil? Děkuji za odpověď.

30.10.2018 07:54

Dobrý den, paní Hůlková,
moc se omlouváme za komplikace :-(. V systému došlo k chybě, na jejímž odstranění se už pracuje. Moc vás prosíme o trpělivost, než se s tím naši kolegové vypořádají. Pokud urgentně hledáte nějaký konkrétní recept (nebo recepty) napište nám sem nebo na [email protected] a my vám informaci rádi pošleme. Moc děkujeme za pochopení, redakce Apetitu

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč