0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Fusilli se špenátovou omáčkou

Fusilli se špenátovou omáčkou

3.9 / 5. Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2565 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 224 g
Tuky 144 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pojďte si s námi připravit těstoviny s omáčkou, kterou nemusíte vařit!

Suroviny

těstoviny 400 g
Fusilli – vřetena
česnek 1 stroužek
nadrobno
mascarpone 250 g
citron 1 ks
velký, šťáva z něj
parmazán 30 g
strouhaný a I na posypání
špenát 250 g
čestvý listový
50 g
piniová jadérka lehce opražená
sůl
pepř
na dochucení

1Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Mezitím v robotu rozmixujte česnek, mascarpone, citronovou šťávu,  parmazán a zhruba polovinu špenátu na hladkou omáčku.

2Fusilli důkladně sceďte a vraťte do hrnce. Vmíchejte omáčku, piniová jadérka a zbývající špenátové listy a na mírném ohni minutu dvě povařte, jen aby lístky špenátu zavadly. Osolte, opepřete a podávejte posypané zbylým parmazánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit