Pojďte si s námi připravit těstoviny s omáčkou, kterou nemusíte vařit!
Suroviny
těstoviny
400
g
Fusilli – vřetena
česnek
1
stroužek
nadrobno
mascarpone
250
g
citron
1
ks
velký, šťáva z něj
parmazán
30
g
strouhaný a I na posypání
špenát
250
g
čestvý listový
50
g
piniová jadérka lehce opražená
sůl
pepř
na dochucení
1Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Mezitím v robotu rozmixujte česnek, mascarpone, citronovou šťávu, parmazán a zhruba polovinu špenátu na hladkou omáčku.
2Fusilli důkladně sceďte a vraťte do hrnce. Vmíchejte omáčku, piniová jadérka a zbývající špenátové listy a na mírném ohni minutu dvě povařte, jen aby lístky špenátu zavadly. Osolte, opepřete a podávejte posypané zbylým parmazánem.
Komentáře
příšerně kyselé, nedalo se jíst - šťáva z jednoho citronu je moc (a to ani nebyl velký)