Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Celozrnný jablečný koláč s drobenkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 61
Více než hodinu Velmi snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3056 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 398 g
Tuky 135 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koláč s křupavou drobenkou je výborný teplý i potom, co úplně vychladne.

Suroviny

mouka pšeničná celozrnná hladká 150 g
máslo 75 g
vychlazené
žloutek 1 ks
agávový sirup 55 g
nebo třtinový cukr
vanilkový extrakt 1 ČL
sůl 1 špetka
nebo mascarpone
Na náplň
jablko 750 g
červené
agávový sirup 4 PL
nebo med
skořice ½ ČL
hřebíček 1 špetka
Na drobenku
mouka pšeničná celozrnná hladká 55 g
máslo 40 g
třtinový cukr 25 g

Postup

1

Rozmixujte mouku s máslem. Přidejte žloutek, sirup nebo cukr a vanilku. Promixujte a přidejte sůl a smetanu. Rychle na pracovní ploše zformujte kouli těsta a zabalenou v potravinářské fólii ji dejte na 30 minut do chladničky odpočinout.

2

Jablka zbavte jádřinců a nakrájejte na kostky. V kastrolu za stálého míchání je zahřívejte 2 minuty. Přidejte pár lžic vroucí vody, sirup či med a koření; ještě chvíli zahřívejte, aby se jablka prohřála, ale nerozpadla. Troubu předehřejte na 170 °C.

3

Promíchejte přísady na drobenku. Obdélníkovou formu (zhruba 28 x 20 cm) vyloženou pečicím papírem vyložte rozváleným těstem, propíchejte a předpékejte 15 minut.

4

Vyjměte, navršte na koláč podušená jablka a ostružiny, posypte drobenkou a pečte dalších 40–45 minut.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/9

Komentáře

Veronika
Maslowská

Výborný.

Jindřiška
Kolářová

Vyzkoušet!

Apetit magazín

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech
  • Zajímavosti

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč