0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Důlkové řezy s pudinkem a zakysanou smetanou

Buchta s pudinkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Důlkové řezy s pudinkem a zakysanou smetanou

4.5 / 5. Počet hodnocení: 126
Do hodiny Velmi snadné Na koláč 35 x 35 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6417 kcal
Bílkoviny 174 g
Sacharidy 797 g
Tuky 275 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nadýchaná piškotová buchta s důlky plnými sladkého pudinku a navrch svěží zakysaná smetana... Pudinková slast!

Suroviny

vejce 6 ks
žloutky a bílky oddělené
sůl špetka
krupicový cukr 1 hrnek
rostlinný olej ½ hrnku
voda ½ hrnku
vlažná
mouka pšeničná hladká 2 hrnky
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
máslo
na vymazání plechu
mouka pšeničná polohrubá
na vysypání plechu
Na pudink
mléko 1 l
pudinkový prášek 2 bal
vanilkový
krupicový cukr 5 PL
Na dokončení
zakysaná smetana 540 g
3 malé kelímky
skořice
na posypání

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C.

2

Z bílků a špetky soli ušlehejte pevný sníh. Žloutky s cukrem vyšlehejte do nadýchané světlé pěny a poté k nim zašlehejte olej a vodu.

3

Mouku a prášek do pečiva přesejte přes jemné síto a vmíchejte do žloutkového základu. Nakonec stěrkou zapracujte do těsta i sníh z bílků.

4

Těsto vlijte do máslem vymazaného a moukou vysypaného plechu o rozměrech 35 x 35 cm, uhlaďte stěrkou a pečte přibližně 25–30 minut dozlatova.

5

Na pudink odložte stranou 1/2 hrnku mléka a zbytek vlijte do rendlíku a zahřejte k varu. V hrnku s předem odloženým mlékem rozmíchejte pudinkový prášek a cukr. Když mléko začne vřít, vlijte pudinkovou směs a za stálého míchání vařte asi minutu do zhoustnutí.

6

Do ještě teplého koláče udělejte rovnoměrně obrácenou stranou vařečky důlky.

7

Na povrch nalijte pudink a pečlivě rozetřete, aby zatekl do všech důlků.

8

Nechte zchladnout, aby povrch pudinku lehce ztuhl, a pak koláč rovnoměrně potřete zakysankou a posypte skořicí nebo skořicovým cukrem.

9

Dejte vychladit do lednice.

NĚCO NAVÍC

  • Pokud jste v časové tísni, můžete přípravu urychlit: Zároveň s přípravou těsta uvařte pudink. Do plechu vlijte těsto, urovnejte povrch a lžící na něj rovnoměrně naneste uvařený pudink, vložte do trouby a pečte 25 minut. Výsledek nebude tak uhlazený, ale stále bude skvělý. 
     
  • Verze exclusive: Uvařte domácí pudink z 1 litru mléka, 1 vanilkového lusku, 4 žloutků, 70g kukuřičného škrobu, 6 lžic krupicového cukru a 2 lžic másla. Do rendlíku vlijte 2/3 mléka, přidejte do něj semínka vyškrábnutá z vanilkového lusku a přiveďte k varu. Ve zbytku mléka rozmíchejte žloutky, škrob a cukr, směs vlijte k vroucímu mléku a za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Jakmile je pudink hustý, odstavte ho a vmíchejte máslo.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Komentáře

Pavla Jirůtková

Dala jsem do všeho asi tak o menší polovinu méně cukru. Výsledek byl skvělý, do slunečných teplých dní je zákusek vytažený z ledničky velmi osvěžující, navíc nepříliš sladký a lehký. Skořice navrchu tomu dodává ten správný šmrnc! Pudinku bych se při větší hojnosti děr nebála klidně trochu přidat :)

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč