Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Brambory zapečené se slaninou

Brambory zapečené se slaninou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 (23)
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5427 kcal
Bílkoviny 385 g
Sacharidy 277 g
Tuky 299 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle americká specialita se hodí jako příloha i jako samotné jídlo. Mléko spolu s moukou vytvoří jemnou omáčku, která báječně ,spojí‘ brambory...

Suroviny

brambory 1 kg
máslo 200 g
mléko 500 ml
mouka pšeničná hladká 6 PL
paprika sladká 0.5 PL
slanina 8 plátků
sůl
na dochucení

1Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Středně velký zapékací pekáč vymažte máslem. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.

2Třetinu brambor narovnejte na dno peká- če (měly by se částečně překrývat), poprašte je dvěma lžícemi hladké mouky, poklaďte kousky másla a polovinou slaniny; podle chuti osolte. Stejně připravte další dvě vrstvy. Poslední už jen poprašte zbytkem mouky a osolte.

3Mléko zahřejte tak, aby se skoro vařilo, vsypte do něj papriku a zamíchejte. Nalijte směs na brambory; mouka na horní vrstvě by se měla rozpustit. Pečte hodinu, prvních dvacet minut přikryté.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.11/04, str.41

Barbora Šťastná

Výborné, ale hodina pečení podle mé zkušenosti nestačí. Pekla jsem to až hodinu a půl, prvních čtyřicet minut zakryté.

Apetit magazín

Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...
Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...

Obchod Apetit