Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šneci z vepřové panenky

Šneci z vepřové panenky

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 816 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 0 g
Tuky 30 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Panenka zůstane díky slanině krásně šťavnatá. V kombinaci s plněnými papričkami je to přímo božské jídlo!

Suroviny

panenka 600 g
zhruba 2x10cm
provensálské koření
plátky
malé, prodává Makro, bal za 60Kč
sýr akawi kostičky
bageta
bylinková, počet dle potřeby

Postup

1

Dřevěné špejle ponořte do vody; nebudou pak hořet. 600g vepřové panenky nakrájejte na tenké plátky (zhruba 2×10cm). Posypte je provensálským kořením, osolte, opepřete a navrch položte plátek slaniny. Zarolujte a dejte stranou. Malé papriky (prodává Makro, balení za 60Kč) nařízněte, odstraňte z nich semínka a pak do každé dejte kostičku sýra akawi.

2
Na špejle střídavě napichujte naplněné papriky a závitky z panenky. Zhruba čtvrt hodiny ze všech stran opékejte na grilu či grilovací pánvi. Podávejte s bylinkovými bagetami, připravenými podle návodu na téhle straně.

Bylinkové bagety
Změklé máslo osolte a smíchejte s jemně posekanými bylinkami, například pažitkou, bazalkou, kerblíkem, koprem, petrželkou… Den staré pečivo (my jsme použili bagety, ale vhodné jsou i housky, rohlíky, ciabatty…) několikrát nařízněte a do zářezů vetřete bylinkové máslo. Pečivo zabalte do alobalu a nechte na okraji grilu prohřát.

Komentáře

10.09.2007 20:47
Recept se nachází v č.7/06, str.31
15.04.2007 22:35
Tak jsme z tohoto receptu vysla tak, ze jsem - udelala tenke dlouhe platky z panenky - ty zakapala olivovym olejem, zlehka osolila a posypala cerstvyma bylinkama ala provensalske koreni a nechala odlezet - pokladla slaninu - srolovala a kazdeho snecka jsem napichla na paratko a grilovala obklopene zeleninou (cuketa, paprika, cherry r.) tak, ze kazdy snek lezel na jednom platku cukety a byl jim prikryt.. pod grilem asi 20 minut a lahoda! :)

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč