Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Korejské hovězí s paprikami

Korejské hovězí s paprikami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Korejské hovězí s paprikami

4.5/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Na 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3040 kcal
Bílkoviny 173 g
Sacharidy 299 g
Tuky 123 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle rychlý výlet do Asie budete s chutí podnikat zas a znova!

Suroviny

sójová omáčka 170 ml
med 4 PL
tekutý
zázvor (čerstvý) 1,5 cm
nastrouhaný najemno
česnek 2 stroužky
prolisovaný
sezamový olej 2 ČL
z pražených sezamových semínek
lze nahradit jiným rostlinným olejem
nejlépe různých barev, nakrájená na proužky
flank steak nakrájený na nudličky proti vláknu
jarní cibulka 4 ks
nakrájené na proužky
sezamová semínka
pražená, na posypání
NA SEZAMOVOU RÝŽI
rýže jasmínová 1 hrnek
sezamový olej 1 PL
sezamová semínka 2 PL
nasucho opražené

Postup

1

V misce společně prošlehejte sójovou omáčku, med, gochujang, zázvor, česnek a sezamový olej. Ve velké pánvi nebo ve woku rozpalte 1 lžíci arašídového oleje. V oleji prudce osmahněte papriky, pak ztlumte trochu žár a opékejte asi 5 minut, aby změkly. Pak vyjměte a dejte stranou.

2

Zvyšte plamen a do pánve přilijte zbylou lžíci oleje. Na horkém oleji zprudka opečte maso, trvá to asi 2–3 minuty. Potom přilijte připravenou směs sójové omáčky a dalších přísad a přiveďte ji k varu. Pak ztlumte oheň a vařte zhruba 3–5 minut, aby omáčka zhoustla a obalila maso. Vraťte do pánve papriky a prohřívejte společně ještě 1 minutu.

3

Na rýži rozehřejte v hrnci sezamový olej a vsypte rýži. Míchejte asi minutu, aby se každé zrnko obalilo a rýže se rozvoněla. Pak zalijte vroucí vodou (na jeden hrnek rýže potřebujete cca 1,5 hrnku horké vody), osolte, promíchejte, zakryjte poklicí a při nízké teplotě duste cca 15 minut. Rýži načechrejte vidličkou a vmíchejte do ní opražená sezamová semínka.

4

Podávejte se sezamovou rýží, ozdobené proužky jarní cibulky a posypané opraženými semínky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Komentáře

29.01.2020 14:42

Dobrý den, dovoluji si reagovat na předešlý příspěvek - myslím, že volba uvádění času jak přípravy, tak samotného vaření, je výborná volba. Za sebe mohu říci, že je tento způsob velmi nápomocný a každý přece může reálně odhadnou dle své zdatnosti, jak dlouho mu vaření bude nejspíše trvat. Takže za mě (a myslím, že nejen), prosím, nechat takto! :-)

29.01.2020 15:52

Dobrý den, Lucie moc děkujeme za pozitivní zpětnou vazbu. :-) Vycházíme při zadávání receptů z toho, jakým způsobem se udává čas na přípravu v našem mateřském časopisu Apetit, kde jsou čtenáři na tento způsob zvyklí. Jsme moc rádi, že vám to tak také vyhovuje a doufáme, že spolu s vámi i většině ostatních uživatelů našeho webu, ale jsme otevření i jiným názorům. :-)

29.01.2020 22:37

Za málo:-) Jen mi to nedalo, musela jsem reagovat, protože to "rozdělení" opravdu považuji za velké plus (například když si člověk dělá "přípravu" na večeři dopředu apod...). A jen dodám, že jsem dlouholetou předplatitelkou tištěné verze, mám všechna čísla, všechny kuchařky z "klasické" Edice Apetit, a i přesto využívám často web:-) Takže díky a jen tak dál!

28.01.2020 13:58

Buďte alespoň trochu reální v těch časech, 20 minut je prostě holý nesmysl, ledaže vám někdo všechno nakrájí, připraví rozpálí pánev atp...

29.01.2020 11:54

Dobrý den, Leoši,
je pravda, že 20 minut na přípravu vyžaduje opravdu rychlého kuchaře, který umí očistit a nakrájet zeleninu skutečně bleskově. Proto jsou uváděné časy vždy pouze orientační. Občas býváme v tomto směru asi až příliš optimističtí, protože naši foodstylisté, kteří pro nás recepty při focení připravují, jsou zdatní profesionálové a práce jim jde ohromně od ruky. :-)
20 minut není ovšem čas na uvaření celého jídla, nýbrž pouze na přípravu surovin, tedy v případě tohoto receptu oloupání a nastrouhání zázvoru, oloupání a nadrcení česneku (pokud máte lis na česnek je to méně než minuta :-) ), nakrájení paprik a masa, což se podle našeho názoru stihnout dá. Zbylý čas je pak určen k samotnému vaření, které by mělo být velmi rychlé. Takže celkový čas přípravy bude 35 minut (uznáváme, že i takový čas může být pro někoho šibeniční, proto doporučujeme přizpůsobit odhad času podle svých sil).
Tím, že uvádíme zvlášť čas na přípravu (tedy krájení, loupání, onalování, míchání těsta apod.) a zvlášť čas na samotné vaření/smažení/pečení/dušení apod., mohou být naše recepty trochu matoucí, protože nikde nemáme uveden celkový čas. Uvažujeme o změně, ale vzhledem k množství receptů, které na stránce máme, nevíme, zda je to reálné.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč