0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřový stroganoff

Vepřový stroganoff
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřový stroganoff

4.4/5 Počet hodnocení: 33
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1930 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 29 g
Tuky 159 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hovězí stroganoff je klasika. Vepřová verze je méně náročná a trochu zelenější díky pórku.

Suroviny

máslo 2 PL
pórek ½ ks
nakrájeného na tenčí kolečka
krémové, rozkrojených na čtvrtky
vepřové maso 500 g
libového na minutku (např. panenka nebo karé), nakrájeného na proužky
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
paprika mletá sladká 1 PL
suché
hořčice kremžská 2 ČL
estragon 2 PL
nasekaných lístků, případně nasekaná hladkolistá petrželka

Postup

1

Ve velké pánvi rozpalte máslo a poduste na něm pórek, cca 2–3 minuty, dokud nezměkne.

2

Vyjměte z pánve a dejte stranou. Pak v uvolněné pánvi opečte dozlatova houby a také vyjměte a dejte stranou.

3

Nakrájené maso osolte a opepřete.

4

Přidejte do pánve olivový olej a opečte na něm maso dozlatova, zaprašte paprikou a opékejte ještě další minutu (maso se musí rychle zatáhnout, a ne dusit, případně tedy maso opečte nadvakrát).

5

Přilijte víno a nechte tekutinu malou chvilku redukovat.

6

Mezitím společně prošlehejte obě smetany s hořčicí.

7

Přidejte k masu a vraťte do pánve houby a pórek. Vařte asi 2 minuty, dokud omáčka mírně nezhoustne.

8

Posypte nasekaným estragonem nebo petrželkou, případně ještě dochuťte solí a pepřem.

9

Ihned podávejte s přílohou podle své volby – hodí se rýže, široké nudle, šťouchané brambory nebo jen bageta.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Komentáře

Barbora Palova

Velmi rychly a chutny recept. Uz sme ho robili niekolko krat, urcite sa zaradi medzi nase pravidelne a oblubene.

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč