Tohle je vůně dětství. Stejně totiž vařily jablečný kompot naše babičky a prababičky. Pokud máte krásná jablka s červenou slupkou, nemusíte je loupat, kompot pak vypadá nádherně.
Suroviny
jablko
4
ks
citronová štáva
1
ČL
citronová kůra
spirálka z biocitronu
třtinový cukr
3
PL
skořice
2
svitek
hřebíček
4
ks
smetana ke šlehání
k podávání
1 Jablka oloupejte, pokrájejte na osminky a zbavte jádřinců. Ihned je pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla. Dejte je do hrnce a zalijte vodou tak, aby byla ponořená. Přidejte citronovou kůru, cukr, skořici, hřebíček a přiveď- te k varu. Vařte asi sedm minut, jablka by měla zprůsvitnět, ale nesmějí se ještě rozpadnout.
2 Podávejte s trochou vyvařené šťávy – teplé i studené –, a s kopečkem šlehačky.
NĚCO NAVÍC:
Šťávu z jablek slijte do džbánku, přidejte rum a zahřejte se báječným jablečným punčem!
Komentáře
Jenovéfa Vopajšliková
13.01.2021 23:37
Moc dobrý recept. ❤️❤️❤️
Moc dobrý recept. ❤️❤️❤️