0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čočkové karbanátky s jogurtovou omáčkou

Čočkové karbanátky s jogurtovou omáčkou

3.3 / 5. Počet hodnocení: 14
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5116 kcal
Bílkoviny 152 g
Sacharidy 419 g
Tuky 277 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I bez masa si můžete dopřát skvělý karbanátek v housce. Na fastfood si ani nevzpomenete!

Suroviny

rohlíky 1 ks
nastrouhaný
česnek 6 stroužky
1 PL
římský kmín mletý
1 PL
semena koriandru mletá
1 ČL
chilli paplrička drcená
sůl
pepř
vlašské ořechy 160 g
čočka 280 g
slitá, vařená
olivový olej 160 ml
vejce 1 ks
housky 4 ks
zeleninová obloha
Na jogurtovou omáčku
200 ml
bílý jogurt
kopr 2 PL
nasekaný
okurka 2 PL
najemno nasekaná
citronová štáva 1 PL
sůl
pepř

1 Do mixéru dejte strouhanku, česnek, kmín, koriandr, chilli, sůl, pepř a smíchejte. Vsypte ořechy a promixujte najemno. Přidejte studenou čočku, osm lžic olivového oleje a nahrubo promixujte, pak vmíchejte vejce. Z hmoty vytvarujte karbanátky.

2 Zbývající olej zahřejte na nepřilnavé pánvi a opékejte karbanátky z každé strany 6–8 minut dohněda a dokřupava. Hotové karbanátky osušte na kuchyňském papíru. V misce smíchejte suroviny na omáčku a přelijte jí karbanátky. Podávejte v housce s oblohou.

 

 

NĚCO NAVÍC:

Škola vaření: čočka - poradíme vám, jak čočku připravit, aby si na ní všichni pochutnali.

 

 

 

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit