Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Rajčatové koláče s mascarpone

Rajčatové koláče s mascarpone

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do hodiny 4 koláče

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3974 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 222 g
Tuky 310 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Existuje spousta variant slaných koláčů, ale rajčatová je určitě jednou z nejchutnějších. Můžete si je také připravit na později: stačí, když je vyjmete z trouby o pět minut dřív a dopečete až v hodinu H.

Suroviny

listové těsto 500 g
120 g
rajčatové pesto
mascarpone 250 g
sýr 15 g
typ parmazán (např. Gran Moravia)
žloutek 2 ks
rajčata 8 ks
velké, na plátky
tymián lístky
z několika větviček
sůl
pepř
1. Předehřejte troubu na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Z těsta vyválejte dvě placky o velikosti 35–40 cm. Vykrojte z nich po dvou koláčích o průměru zhruba 16 cm a položte je na plechy. V každém koláči vytvořte asi dva centimetry od okraje rýhu kolem dokola.

2. Pesto smíchejte s mascarpone, parmazánem a žloutky; směsí pak pomažte koláče (okraje vynechte). Nahoru skládejte v soustředných kruzích rajčata. Osolte, opepřete a ozdobte tymiánem.

3. Pečte 35–40 minut, dokud není těsto krásně křupavé a rajčata změklá.

Komentáře

Anonym

Je to moc dobrá mňamka! A rychlá. Doporučuju sýrem nešetřit, více solit, zvednout okraje těsta - mascarpone trošku přetéká. Přidali jsme navrch i jarni cibulku - báječné:)

Anonym

Recept se nachází v č.8/05, str.25

Obchod Apetit