0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut na 1,5kg

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6920 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 1690 g
Tuky 0 g
Vláknina 70 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vařená podle starobylého receptu, nejšťavnatější, nejčervenější a také nejkrásnější. Zkuste ji také, je i nejlepší! Voňavá zavařenina postupně zrosolovatí, a to díky pektinu v rybízu, který jí také dodá pikantní navinulou chuť. Jestli ji nevymlsáte rovnou ze skleničky, dejte si ji s čerstvým pečivem.

Suroviny

zralé
krupicový cukr 1,5 kg

Postup

1

Rybíz umelte (dělávalo se to na masovém strojku, ale dnes asi použijete robota). Pomletou dužinu nechte na cedníku s jemnými oky vykapat, abyste získali šťávu bez semínek.

2

Jahody v kastrolu (měl by být širší a nízký) čtvrt hodiny povařte, pak přilijte rybízovou šťávu a nakonec vsypte cukr. Promíchejte a ještě asi patnáct minut prudčeji vařte.

3

Ještě horké lijte do sterilizovaných sklenek, zavíčkujte a obraťte, aby se víčka přichytila.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/6

Komentáře

Anonym

Jakmile bude sezóna,hned tuto lahůdku vyzkouším,protože je bez chemie,a u nás marmeláda je na denním pořádku.

Anonym

Je v tom jen jeden háček, rybíz většinou zraje později než jahody, tedy aspoň u nás na zahradě... Takže rybíz do mrazáku a až budou jahody, tak se můžeme pustit do práce, nebo obráceně, ale rybíz zárověň s jahodami na zahrádce nikdy nemám...

Anonym

Recept se nachází v č.6/06, str.22

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč