0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 20 minut na 1,5kg

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6920 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 1690 g
Tuky 0 g
Vláknina 70 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vařená podle starobylého receptu, nejšťavnatější, nejčervenější a také nejkrásnější. Zkuste ji také, je i nejlepší! Voňavá zavařenina postupně zrosolovatí, a to díky pektinu v rybízu, který jí také dodá pikantní navinulou chuť. Jestli ji nevymlsáte rovnou ze skleničky, dejte si ji s čerstvým pečivem.

Suroviny

jahody 1 kg
zralé
červený rybíz 1 kg
krupicový cukr 1.5 kg

Postup

1

Rybíz umelte (dělávalo se to na masovém strojku, ale dnes asi použijete robota). Pomletou dužinu nechte na cedníku s jemnými oky vykapat, abyste získali šťávu bez semínek.

2

Jahody v kastrolu (měl by být širší a nízký) čtvrt hodiny povařte, pak přilijte rybízovou šťávu a nakonec vsypte cukr. Promíchejte a ještě asi patnáct minut prudčeji vařte.

3

Ještě horké lijte do sterilizovaných sklenek, zavíčkujte a obraťte, aby se víčka přichytila.

Komentáře

Anonym

Jakmile bude sezóna,hned tuto lahůdku vyzkouším,protože je bez chemie,a u nás marmeláda je na denním pořádku.

Anonym

Je v tom jen jeden háček, rybíz většinou zraje později než jahody, tedy aspoň u nás na zahradě... Takže rybíz do mrazáku a až budou jahody, tak se můžeme pustit do práce, nebo obráceně, ale rybíz zárověň s jahodami na zahrádce nikdy nemám...

Obchod Apetit