Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Borůvky v tvarohu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 164
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2868 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 296 g
Tuky 117 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Z lehce nasládlé špaldové mouky, tvarohu a borůvek vykouzlíte rychlý dezert. Je voňavý, šťavnatý a plný borůvek. Recept na odlehčenou verzi borůvkového koláče s tvarohem vás velmi mile překvapí. Navíc jsou v něm jen tři lžíce mouky! Dezert z tvarohu a ovoce vám rozjasní den – ať už jako sytá snídaně či vydatná svačina.

Suroviny

máslo 100 g
změklé + na vymazání
třtinový cukr 100 g
vejce 3 ks
mouka špaldová celozrnná hladká 1 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
bez fosfátů
borůvky 3 hrnky
2–3 hrnky, podle chuti a potřeby
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy

Postup

1

Máslo utřete se třtinovým cukrem a žloutky do světlé hmoty. Přidejte tvaroh, vanilkový cukr a obě mouky prosáté s práškem do pečiva.

2

Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do těsta. Kulatou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Vlijte do ní polovinu těsta, nasypte polovinu borůvek, na to dejte druhou polovinu těsta a zbylé borůvky.

3

Pečte v troubě při 180 °C zhruba čtyřicet minut.

NĚCO NAVÍC
Špaldová mouka je přirozeně nasládlá, má lehce oříškovou chuť, je plná vlákniny a vitaminů skupiny B.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Komentáře

20.07.2021 19:18
Ahojky, nevíte prosím někdo, v kterém čísle recept vyšel? Trošku tu hapruje množství surovnin - 2 borůvky, 2+1PL mouky... Moc mi to nedává smysl. Díky za odpověď.
13.09.2019 20:22

Jednoduché, rychlé, výborné, osvěžující. Taktéž jsem použila jen špaldovou mouku a cukru dala o něco méně.

05.08.2019 19:24

Opravdu vynikající. Konečně tvarohový koláč, který není hutný. Dala jsem také jen špaldovou mouku, krom borůvek i maliny. Doporučuji vyzkoušet.

09.09.2018 13:59

Vynikající. Tvaroh jsem nahradila 1 odtučněným tvarohem a 2 řeckými jogurty bez tuku - dopadl skvěle.

22.07.2016 12:06

Naprosto výtečný!!! Peču návštěvám a všechny si odvážejí na vyžádání recept :-) pro horké letní dny doporučuji vyhladit. Nemáme rádi hodně sladké, dávám 2/3 cukru a mouku jen špaldovou. Doporučuji!!! :-)

08.07.2015 10:37

Neměla jsem borůvky, tak jsem dala napůl černý a červený rybíz a třešně, po upečení šoupla vychladit a byl z toho vynikající dezert :)

Apetit magazín

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu
  • Zajímavosti

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu

Mazagran je dokonalý parťák pro horké letní dny. Unikátní spojení kávy a limonády přináší osvěžující a povzbuzující chuťový zážitek. Tento nápoj původem z Alžírska je dnes čím dál oblíbenější i v Evropě. Co dělá mazagran tak výjimečným a...